Започват най-големите изложения за мебелната индустрия Техномебел и Светът на мебелите

18 април 2016 17:17

Започват най-големите изложения за мебелната индустрия Техномебел и Светът на мебелите
©
3936 1

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров ще открие официално на 19 април най- големите изложения в мебелната индустрия в България Техномебел и Светът на мебелите.

Изложенията, които ще продължат до 23 април, се организират от Интер Експо Център съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).

В откриването от 11 часа участие ще вземат още доц. Георги Костов, зам.- министър на земеделието и храните, Никола Стоянов, зам.-изпълнителен директор на ИАНМСП, Галин Господинов, председател на УС на БКДМП, Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Тази година над 160 компании ще представят над 350 бранда от България и 29 други страни на площ от над 14 500 кв. м. С 30% повече са фирмите, които ще се включат в Светът на мебелите.

През 2016 г. за първи път изложенията заемат всички шест изложбени зали на Интер Експо Център. Над 70% от фирмите в Светът на мебелите са български производители. Освен по- големия брой участващи компании, посетителите могат да видят най-новите продукти и актуални тенденции в интериорния дизайн и мебелното производство.

Най-новите тенденции в обзавеждането

На 15-ото юбилейно издание на Техномебел посетителите ще видят нови модели машини и технологии в сектора на дървообработващата и мебелната промишленост. С успех навлиза например „нестинг“ технологията, която обединява работните операции в една машина, за да съкрати времето за работа. За първи път ще бъдат представени най-новите колекции плоскости и плотове с революционни покрития. Ще бъдат изложени плъзгащи системи, системи за чекмеджета, механизми за врати от ново поколение, обков за трансфромиране на мебели, които ще предложат повече удобство на потребителите.

Компаниите залагат на иновативните технологии, на повече електроника, на по-ниските разходи на енергия, на органичните влакна в оборудването, на уникалния дизайн. Последни софтуерни приложения дават пълна свобода в ръцете на клиента и го превръщат в дизайнер. Принт стъклото внася още повече уют в офиса и дома. Повече иновации, стил и комфорт ще вдъхновят посетителите в Светът на мебелите. Фирмите акцентират на атрактивните и удобни мебели, на иновативните и същевременно комфортни решения за дома и бизнеса. Ще впечатлят революционни решения за свеж въздух при вградените кухни, уникален дизайн, ръчна изработка от висококачествено дърво. За първи път в България посетителите ще видят приложение на нанотехнологиите в дамаските на диваните.

Те са 10 пъти по-здрави, идеални за собствениците на домашни любимци и в борбата срещу всякакви замърсявания. Посетителите ще имат избор между стандартно и нестандартно обзавеждане. При меката мебел възможностите стават все повече, потребителят може сам да комбинира отделните елементи според вкуса и сезона. Някои от фирмите залагат на щадящите здравето и околната среда дамаски и детайли в интериора.

Интересни инициативи и събития

Тази година част от щандовете в Светът на мебелите ще бъдат аранжирани като мострени хотелски стаи. По този начин хотелиерите от страната и чужбина ще се ориентират по-лесно в многообразието от предлаганите на пазара мебели. За трета поредна година БКДМП и Интер Експо Център организират посещение на бизнесмени от чужбина - Hosted buyers.

Тази година в програмата ще се включат над 30 представители на чуждестранни компании от Холандия, Германия, Италия, Великобритания, Унгария, Русия, Белгия, Турция, Израел и др. Ученици и преподаватели от професионалните гимназии ще изработят в „Работилница за мебели“ изделия в помощ на социалните домове. Посетителите ще могат да се възползват от консултации за интериорен дизайн и обзавеждане на своя дом и офис от Асоциацията на интериорните дизайнери и българската група за дизайн ЧЕРГА.

Ще се проведе шестото издание на Българска мебел на годината. В зоната на кандидатите ще бъдат представени и 50-те най- добри рисунки от детския конкурс “Моят дом мечта”. БКДМП, съвместно с Лесотехническия университет и Изпълнителната агенция по горите, организира инициатива за раздаване на разсад от млади иглолистни и широколистни дръвчета на посетителите и изложителите. Техномебел и Светът на мебелите се утвърдиха като най-значимия форум в България за мебели, машини, материали и аксесоари за производството им, който обединява българската мебелна индустрия. Билетът за изложението тази година ще струва 5 лева, а на 23 април (събота) входът ще е безплатен.

Novini.bg
3936 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
хаха

2016.04.18 | 18:12

95926
Толкова големи, че ще засенчат фиерата в Милано, организирана по същото време.

Добави коментар

Водещи новини