КЗК отмени решение на МВнР за откриване на процедура за самолетни билети

  • 02 март 2016 15:31

  • 1451
  • 0
КЗК отмени решение на МВнР за откриване на процедура за самолетни билети
© GettyImages/Gulliver

Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отмени като незаконосъобразно решението от 28 декември 2015 г. на Главния секретар на Министерство на външните работи за открита процедура за възлагане на обществена поръчка, съобщиха от КЗК.

Предметът на обществената поръчка е "Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина и съпътстващи дейности за нуждите на Министерство на външните работи".

КЗК приема за ограничително и незаконосъобразно заложеното изискване участниците да докажат непрекъсваемост на право да издават самолетни билети за всички авиокомпании, изпълняващи директни полети от и до България. В тази връзка КЗК споделя аргумента на жалбоподателя "Атлас Травелс" ЕООД, че липсата на оторизация от конкретна авиокомпания не възпрепятства възможността на туроператора да осигури самолетни билети за осъществяваните от нея полети, които могат да бъдат осигурени чрез закупуване от превозвача или от трето лице при съобразяване с поставените в документацията срокове за реакция.

От КЗК са преценили, че в документацията има смесване на критерии за подбор и оценка. КЗК приема за неясен и начина на присъждане на точки по показателя Т3 "Оценка за управление на риска".

Последвайте канала на

1451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини