Пощенска банка получи 7 отличия от престижните награди за най-добър работодател в България – Career Show Awards 2024

  • 03 октомври 2024 12:10

  • 155
  • 0
Пощенска банка получи 7 отличия от престижните награди за най-добър  работодател в България – Career Show Awards 2024
©

Пощенска банка затвърди позицията си на един от най-добрите работодатели в България, спечелвайки 7 отличия от престижните Career Show Awards 2024. Успехите на банката са признание за нейната последователна иновативна стратегия за развитие и управление на работодателската марка с фокус върху успешното внедряване на технологии, базирани на изкуствения интелект, виртуалната и добавената реалност за цялостно позитивно, силно персонализирано и геймифицирано преживяване на кандидатите и служителите.

Финансовата институция отново е сред големите победители във водещите награди за топ работодатели у нас след като през 2023 г. спечели общо 4 златни отличия. През 2024 г. компанията получава златната награда за „Най-добър работодател" в секторите „Банкиране“ и „Финанси“ за втора поредна година, след като миналата година беше отличена в същите категории за устойчивата си работодателска политика, ефективност и креативни решения. Последователността на призовете за Пощенска банка потвърждава успешната ѝ стратегия за предоставяне на изключително иновативни и силно технологични HR решения както за настоящите, така и за бъдещите служители на компанията.

Пощенска банка заслужи златната награда и в категориите „Интеграция на нови технологии“ и „Иновации в обучението на служители“, където новаторският ѝ подход за дигитализация на различни HR процеси получи висока оценка. Като част от ключовите проекти в обучението на служителите е и първата в България академия за жестов език за банкови служители „Beyond Sound“, в която финансовите експерти на банката се обучават да обслужват с лекота клиенти, използващи този начин на общуване.

„Щастливи сме, че сме сред най-високо оценените и желани работодатели у нас. Да си сред най-добрите обаче е не само престижно, но и отговорно. Получените награди са изключително ценни за нас, защото са поредно доказателство за нашата отдаденост да бъдем топ работодател. Радваме се, че журито е оценило усилията, които полагаме ежедневно, за да изградим мотивираща работна среда за нашите вече над 3500 служители. Най-добрите работодатели създават култура, стимулираща високи резултати и вдъхновяваща служителите да се движат напред, затова сме доволни, че достойно отстояваме водещата си позиция сред тях. В Пощенска банка вярваме, че хората са в основата на нашия успех – те въплъщават корпоративната ни култура и ценности. Благодарение на техния талант продължаваме да вървим смело напред. Стремим се не само да привличаме, но и да развиваме и задържаме най-добрите професионалисти, които споделят нашата визия за просперитет“, коментират от Пощенска банка.

Компанията е отличена още в категорията „Стажантска програма“, за атрактивните възможности, които банката предоставя на младите хора за придобиване на ценен практически опит в реална среда, както и в категорията „Иновации в подбора на кадри“ за въведените иновативни и креативни решения за положителен и ангажиращ процес по привличане на таланти с помощта на AI асистенти с фокус върху уменията на кандидатите. Финансовата институция е отличена и в категорията „Използване на технологии в HR“ за проектите си с фокус върху интегрирането на система от съвременни дигитални решения, включително изкуствен интелект, геймификация, VR и AR технологии, за непрекъснатото подобряване на преживяването на кандидатите и настоящите служители, насърчавайки тяхната ангажираност. 

„Нашите стратегически проекти, с акцент върху изкуствения интелект, виртуалната и добавената реалност, надграждат процесите по привличане на таланти, онбординг, обучение и развитие. С тях добавяме нови форми на персонализация и създаваме интерактивна среда за лесно, бързо и забавно учене, като постигаме атрактивна геймификация на работодателския бранд и корпоративната култура за по-добър синхрон с нашите кандидати и служители. Ние сме първата банка на пазара в България с AI Story Builder за кандидатстване на база умения в духа на актуалните световни тенденции, както и една от първите в страната с AI асистенти на кариерния ни сайт, сред които „AI CV Assistant“, който помага за по-ефективно CV с персонални съвети за подобрение, и „AI Interview Trainer“, който подготвя за успешно интервю с реалистична симулация и предложения за по-добри отговори“, допълват още от банката.

Отличията от Career Show Awards са поредното признание за успехите на Пощенска банка като водещ работодател, който осигурява модерна и подкрепяща работна среда, съчетаваща иновации и грижа за служителите. Благодарение на изключителните си HR практики през 2024 г. Пощенска банка за втора поредна година е сертифицирана и за „Топ работодател” (Top Employer) от международния независим институт Top Employers Institute. 

Career Show Awards са водещи награди за най-добър работодател на България, които отличават най-добрите и успешни практики в привличането, задържането и развитието на служителите. В шестото издание на конкурса тази година за отличие се съревноваваха над 100 компании и бяха подадени над 400 кандидатури от български и международни компании. Призьорите в Career Show Awards 2024 бяха определени от престижно жури, съставено от доказани експерти с дългогодишен опит от различни сфери на бизнеса, HR и обществения живот.

Повече информация за предимствата на Пощенска банка като водещ работодател, както и за свободните позиции може да бъде открита на кариерния ѝ сайт: https://careers.postbank.bg/

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
155 0

Водещи новини