Нуждата от подобрения в детското здравеопазване и как ние можем да помогнем

  • 07 декември 2023 13:00

  • 660
  • 0
Нуждата от подобрения в детското здравеопазване и как ние можем да помогнем
© A1

Пропуските в детското здравеопазване са отдавна дискутирана тема, а промяната е бавна и трудна. Проблемите в педиатричните болнични отделения в страната са  сериозни и засягат всеки родител и неговото болно дете. Остарялата материална база, недостигът на болничен персонал и медицински специалисти са само част от причините периодите на болнично лечение да са трудни и мрачни за малките деца. Неприятните условия превръщат болниците в пространство на тъга и лоши спомени, както за пациента, така и за неговите близки. Това води до развитието на чувство на страх от посещението при лекар у малките деца.

Неприятната, сива обстановка, остарялата апаратура и неприветливите стаи в някои болници влияят негативно на децата. Детската психика е крехка и се нуждае от благоприятни условия, грижа и внимание, за да се развие в правилната посока, а стаите на педиатричните отделения рядко предразполагат.

Но как бихме могли да помогнем?

Докато някои от нас вече се готвят за Коледа с красива украса и подаръци за своите любими хора, за много деца празникът ще бъде в болничното отделение. Тихата и свята нощ е любимо събитие за всяко дете и е времето, когато магията оживява, а чудесата стават възможни. Коледа е моментът за преживяване на топли емоции с цялото семейство, за даване и получаване на любов.

Shutterstock

За да може всеки малчуган да почувства грижата и уюта на дома, през декември, за втора поредна година, А1 става част от доброто, подкрепяйки проект „Светулка“ на фондация „За доброто“. До края на месеца телекомът призовава своите потребители да се включат в доброто дело, като дарят сума по свой избор през приложението или в уеб версията на Моят А1. В края на кампанията А1 ще удвои събраните средства и ще ги дари за преобразяването на едно болнично отделение в страната.

Дарение може да направи всеки настоящ частен абонат на една или повече услуги на телекома, а единственото, от което се нуждае, е регистриран профил и последната версия на приложението Моят А1. Стойността на едно дарение може да бъде между 1 и 100 лева, а сумата ще се начисли към следващата фактура на абоната.

Тази година благотворителната кампания на А1 е под надслов „Свързва ни доброто: дари за децата и А1 ще удвои сумата“. С това послание компанията ни дава пример за социална отговорност и демонстрира колко малко е нужно от всеки, за да направи промяната. Силата в това да бъдем свързани се крие в общите усилия, а малките крачки към по-добро здравеопазване зависят само и единствено от нас. В нас се крие силата да създадем света, който децата ни заслужават.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
660 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини