Рупърт Мърдок се оттегля от ръководството на медийната си империя

  • 21 септември 2023 17:42

  • 1594
  • 2
Рупърт Мърдок се оттегля от ръководството на медийната си империя
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Рупърт Мърдок се оттегля от поста председател на своята глобална медийна империя, предавайки го на сина си Лаклан, съобщиха Fox Corp. и News Corp.

Роденият в Австралия 92-годишен магнат, който изгради глобална развлекателна и новинарска компания, ще премине към статут на почетен член на двете компании в средата на ноември, съобщиха компаниите. Това се случва след 70 години управление на медийната империя.

Милиардерът ще поеме новата роля на почетен председател, а синът му Лаклан ще стане едноличен председател на двете компании.

Рупърт Мърдок развали годежа си

„От името на бордовете на директорите на Fox и News Corp, мениджърските екипи и всички акционери, които са се възползвали от неговата всеотдайна работа, поздравявам моя баща за неговата забележителна 70-годишна кариера“, каза Лаклан в изявлението си. „Благодарим му за неговата визия, пионерски дух, непоколебима решителност и трайното наследство, което оставя на компаниите, които е основал, и безбройните хора, върху които е повлиял“, добави по-младият Мърдок, цитиран от „Дейли мейл“.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1594 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емѝ...

2023.09.23 | 10:01

2
Обожавам сър Мърдок. Бих му изял пишката! Слава Украини ✌️

2023.09.21 | 18:08

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини