Продукцията на над 30 малки земеделски производители достига до Lidl чрез „Русев и Русев син”

  • 15 септември 2023 10:45

  • 2863
  • 0
Продукцията на над 30 малки земеделски производители достига до Lidl чрез „Русев и Русев син”
©

„Русев и Русев син“ е един от ключовите доставчици на Лидл България за родни плодове и зеленчуци. Компанията осигурява достъп до рафтовете на веригата на повече от 30 малки и средни земеделски производители от цялата страна. Чрез своята логистична база и собствен хладилен транспорт, тя подпомага производството и дистрибуцията на стоката им, за да бъде реализирана в 120-темагазини на Lidl.

„Партньор сме на Лидл България вече 10 години и всяка година оборотът ни расте с близо 30%. Тази сигурност в работата ни позволява да инвестираме в модернизация и постоянно подобрение на цялата ни дейност. Съвместната работа с Lidl ни помогна да построим нова логистична база, да разширим собственото си производство на гъби, а съвсем скоро ни предстои и да обновим автопарка с камиони с по-ниски вредни емисии. Зад всеки артикул на рафта в магазините на нашия партньор стоят усилията на много хора: тези на производителите, които се грижат за отглеждането на продукцията; нашите, свързани с доставки в срок и качество; и усилията на Lidl, благодарение на които до клиента достигат свежи и проверени плодове и зеленчуци“, заяви Русалин Русев, собственик и управител на фирмата.

„Русев и Русев син“ са една от над 250 български компании, с които Лидл България работи за доставка на стоки. Съвместната им работа започва през 2013 г. с доставка на гъби, които компанията сама произвежда, като организира и внос от Полша. Скоро след това „Русев и Русев син“ става основен доставчик на гъби за Lidl, a само няколко години по-късно започва да доставя на веригата и различни плодове и зеленчуци, произведени от множество стопанства в страната. Във всеки етап по отглеждане, бране, опаковане и експедиция производителите налагат, утвърдени от Lidl практики, гарантиращи качество и безопасност на продуктите.

Днес „Русев и Русев син“ произвежда и доставя за Лидл България над 60 вида местни плодове и зеленчуци. Компанията е един от основните доставчици на веригата, като в момента осигурява близо 50% от българските плодове и зеленчуци, които Lidl предлага.

През годините сме присъединили повече от 30 доставчици от цялата страна и водим разговори с други седем, чиито артикули липсват в портфолиото ни. Повечето от тях са малки са малки производители, които нямат възможност за собствен транспорт и логистика, за опаковки. Затова ние сме плътно до тях, подпомагаме ги във всякакви дейности, включително и със сертификацията по GLOBALG.A.P., която е едно от задължителните изисквания на Lidl, обяснява още Русалин Русинов.

През 2019 г. Lidl въвежда задължително изискване за всички свои доставчици на плодове и зеленчуци тяхната продукция да бъде сертифицирана по GLOBALG.A.P. Това е международен стандарт за качество, който покрива критерии като безопасна употреба на пестициди, работа с качествени торове и семена, анализи на водите и т.н.

Наред с тази сертификация, Lidl прилага строга система за контрол на качеството на плодовете и зеленчуците, която включва няколко основни етапа – стриктен хладилен режим по целия път на продукта от полето до рафта в магазина, проверки и тестове при доставка в складовете, както и на място в магазина.

„Всички над 120 вида плодове и зеленчуци, които предлагаме ежедневно, преминават и през строг лабораторен контрол, който включва и тестване за пестицидни остатъци. При тези анализи следваме стриктно регулациите на европейското и националното законодателство. Това, което ни отличава обаче, е, че нашите изисквания са три пъти по-строги от нормативните. Затова работим със специализирани и акредитирани лаборатории в Германия и Гърция. Те покриват всички наши изисквания, като прецизно тестват пробите за над 700 вида остатъци от пестициди“, каза Здравко Здравков, „Стоково снабдяване“ в Лидл България.

Чрез оптимизираните процеси на работа и строг контрол от Lidl гарантират качествена храна на оптимална цена, а клиентите могат да разчитат на проверени и свежи плодове и зеленчуци.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
2863 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини