Как да превърнем двора си в уютен и комфортен кът за отдих

  • 10 април 2023 13:22

  • 5742
  • 0
Как да превърнем двора си в уютен и комфортен кът за отдих
©

Пролетта и лятото са идеалния сезон за почивка и релакс на чист въздух и прохлада в нашия собствен двор. Безупречната градина с множество храсти, опияняващи с аромата си цветя и зелена до съвършенство трева е мечта на много от нас. И точно сега е моментът, когато трябва да се погрижим за това, времето, прекарано навън, да бъде уютно и комфортно.

За да може да се насладите на сутрешното кафе в градината, са необходими няколко елемента и вдъхновяващи идеи, които ние ще споделим с вас. Освен това ще ви покажем как да изберете подходящите мебели и аксесоари за вашата градина, за да я превърнете в уютен и комфортен кът за отдих.

Как да планирате и оформите двора си най-функционално

Планирането е ключът към успешното оформяне на двора ви. Отделете време и преценете за какво искате да използвате двора си, определете съответните зони и ги разположете на най-подходящите за тяхното предназначение места. Например, може би се занимавате активно с йога, а за нея градината е идеалното място. Намерете си тих и спокоен кът, където да оформите зоната за упражнения и медитации. Добра идея би било поставянето на декоративно градинско осветление около нея.

За зоната за кафе и приятни разговори, подходящо би било място с красива гледка или в близост до цветните храсти, например. А в зоната за обяд или вечеря на открито, оформете нещо като лятна трапезария. Може да скицирате всичките си идеи и така ще сте ясно с какво да се захванете най-напред и какво точно ще е необходимо да калкулирате в бюджета.

Как да изберете подходящите мебели за вашата градина

- Важността на материалите при избора на мебели за градината

При избора на мебели за градината е много важно да се обърне внимание на материалите, от които са направени. Мебелите за градината трябва да могат да издържат на влиянието на времето и да не се повреждат от влага и слънце. Затова е препоръчително да се избират мебели, направени от здрави и устойчиви материали като метал, дърво или PVC.

- Комфорт и функционалност - ключови фактори при избора на мебели за градината

Мебелите за градината не трябва да бъдат само устойчиви на външни влияния, но и да са комфортни за сядане и отдих. Затова е много важно да се изберат мебели, които са удобни и функционални. Например, лежанки и шезлонги са идеални за почивка и отдих, докато маси и столове са подходящи за хранене или игри на открито.

- Лесна поддръжка и почистване на мебелите за градината

Мебелите за градината трябва да бъдат лесни за почистване и поддръжка. Това е важно, защото мебелите ще бъдат изложени на външни влияния и трябва да се почистват редовно. Затова е препоръчително да се избират мебели, които са лесни за почистване и поддръжка, например PVC мебели или мебели с кадифени възглавници, които могат да се перат в пералня.

Оформете своя двор с красиви зони за отдих

- SPA зона за пълно спокойствие

Във всеки двор или градина трябва да има зона, в която да се отпуснете напълно, да полежите или поседите в тишина и на спокойствие, да четете списание, книга или просто да се наслаждавате на звуците на заобикалящата ви среда. Изберете за целта удобна мебел - люлка или хамак, а може би шезлонг или нещо друго, в което да се отпуснете и да забравите за напрежението и стреса.

- Уютен кът за двама

Това е най-често мястото за сутрешното кафе, където да се заредите с енергия и да изпълните съзнанието си с позитивни мисли. Оформете зоната кокетно, с малка масичка и столове в скандинавски стил или друг, предпочитан от вас. Разположете я така, че да се наслаждавате на изгрева и да имате истински красива гледка, придружена от аромата на цветя. Това наистина ще ви зареди с добро настроение.

- Зона за йога и медитации

Йогата и медитациите са здравословен образ на живот за много от хората, а освен това те ни помагат да се отпуснем и отвлечем вниманието си далеч от рояка делови мисли в главата си след натоварена седмица в шумния град. Ето защо си струва да отделите специално място в двора, където можете да се скриете от любопитни очи и да отделите време за себе си. За да не се разсейвате и да се чувствате комфортно, изберете зона за практикуване с внимание към детайла.

- Ъгъл за четене и релаксиране

След седмица, прекарана в среда с информационен шум, най-добре е да успокоим мислите си с обикновено четене. Вземете си удобен хамак, меко одеяло или градински стол и го поставете на сянка. Допълнете това спокойно пространство с малка масичка за чиния с плодове и кана с лимонада. След това оставете мобилния си телефон в къщата, вземете книга и останете насаме със себе си и природата.

- Място на слънце и зареждане с енергия

Не винаги можем да стигнем до плажа или пък до близкия басейн, но пък винаги може да си направим удобно място, където да се радваме на слънцето и на неговите галещи лъчи. Освен това витамин Д е много важен за здравето на организма и успешно намалява нивото на стрес. Създайте зона в градината, където можете да се печете на слънце. За да направите това, ще ви е необходим удобен шезлонг, тъй като не всеки се чувства удобно да лежи на земята, особено ако теренът не е равен. Не забравяйте да се погрижите за сянката – пряката слънчева светлина следобед е вредна за здравето и бързо води до слънчево изгаряне, затова си вземете към шезлонга и подходящ чадър.

Добавете аксесоари за по-голям комфорт

На финала, но съвсем не без значение, за да превърнете градината си в уютен и комфортен кът за отдих, добавете различни аксесоари, които ще увеличат функционалността на мебелите и ще придадат настроение на зоната. Например, възглавници, одеяло, килими и свещи са само някои от аксесоарите, които може да изберете от богатия асортимент на Мебели Виденов. Тук ще намерите и всички мебели за вашия мечтан кът за отдих и релакс, както и ще откриете страхотни предложения за сезона.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
5742 0

Водещи новини