Часовникът Atlantic – пример за съвършенство

  • 15 ноември 2022 16:12

  • 1769
  • 3
Часовникът Atlantic – пример за съвършенство
©

Часовниците Atlantic са едно от най-разумните предложения за всеки, който се нуждае от ексклузивен, елегантен и естетически издържан часовник. Благодарение на дългогодишната традиция и фокуса върху възпроизвеждането на доказани модели с помощта на модерни материали, часовниците Atlantic са постоянно в челните редици на елегантни модели от швейцарски производители.

Началото на часовниците Atlantic - вдъхновяваща история

Eduard Kummer Bettlach (EKB), сега известна като Atlantic, е основана от Eduard Kummer в село Grenchen в Швейцария през 1888 г. Eduard Kummer се счита за един от основателите на швейцарското часовникарство. Започва своето приключение с часовници като калфа. Натрупаните знания и умения от опит и практика му позволяват да замине за Франция, където получава титлата майстор часовникар. Когато се завръща в родината си, той създава специална индустриална зона с подкрепата на местните хора. Първата работилница е създадена през 1888 г. Тази дата се счита за годината на основаването на компанията Eduard Kummer Bettlach. Първоначално в местния цех работят 15 служители. През следващите години фабриката се развива стабилно, достигайки почти 800 служители преди края на 19 век.

Марката Atlantic като еволюцията на качествените часовници за джентълмени

Началото на компанията е изключително трудно. Липсата на достъп до електричество означава, че фабриката трябваше да базира функционирането си на силата на човешката издръжливост. Електричеството достига до Гренхен едва през 1905 г. Кумер, като изключителен визионер, вярва много силно в развитието на индустрията. През 1937 г. той въвежда 6-дневен платен отпуск, което е явление по това време. Освен това той въвежда почивки в работата. В началото компанията EKB произвежда части за такива реномирани производители на часовници като Longines и Certina. Първият часовник под името „Atlantic“  е пуснат през 1932 г. и е един от първите водоустойчиви часовници. Изобретяването на „Speed Switch“ през 50-те години от Atlantic постижение  в историята на часовникарството. Иновацията позволява датата да се превключи няколко десетки пъти по-бързо от преди.

Часовникът Atlantic като пример за съвършенство

През 120-те години на съществуване на компанията са създадени много отлични и новаторски модели. Най-популярният е Worldmaster. Това име по-късно е дадено на цяла колекция от часовници. Worldmaster се произвежда и до днес. Заслужава да се отбележат и два изключително устойчиви модела - титаниевият Nautilus, който позволява гмуркане на дълбочина до 1000 метра, и моделът Midas с безпрецедентна издръжливост и устойчивост на корпуса. Сега компанията има над 20 различни колекции , както елегантни (напр. Sealine), така и по-спортни като Seahunter Chronograph.

Отличителният белег на часовниците Atlantic е техният класически и семпъл стил. Този минималистичен стил е голямо предимство, тъй като подчертава тяхната уникалност. Всеки модел разполага с най-добрия швейцарски механизъм ETA. Използването на минерални и сапфирени кристали осигурява най-висока устойчивост на драскотини и пукнатини. Различните нива на водоустойчивост ви позволяват да плувате свободно, без да се налага да сваляте часовника си. Използването на легендарния хронографски механизъм ETA Valjoux 7750 е стандарт от известно време.

Atlantic е уникална марка. Компанията е спечелила репутацията си с най-високо качество и легендарна надеждност. Затова часовниците Atlantic много често се купуват като подарък за някой, който ни е скъп.

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
1769 3

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.07 | 21:58

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
Кан Хрум

2023.03.07 | 17:39

2
"фабриката трябваше да базира".... трябваШЕ?? Не знам коя мисирка тъпа е писала тая рекламна статия, ама ако е била там през 1905-а, мисля че е време да се връща в саркофага преди бинтовете да са се размотали!

2023.03.07 | 16:25

1
Имам три модела от тази марка

Добави коментар

Водещи новини