Напрежение на днешното заседание на СЕМ

  • 12 януари 2023 13:26

  • 467
  • 0
Напрежение на днешното заседание на СЕМ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

С размяна на остри реплики стартира заседанието на открити врата на СЕМ днес. Причина за тях е внесената от Пролет Велкова допълнителна точка в дневния ред да бъде възложен фокусиран мониторинг на всички издания на предаването по БНР „Политически некоректно“, конкретно с водещ Петър Волгин, в периода октомври 2022 – януари 2023 г., както и на „12+3“ за месец назад.

Според Велкова по време на излъчванията на „Политически некоректно“ водещият Петър Волгин прокламира "прокремълски и пропутински гледни точки и се оневинява агресора". Липсва друга противополжна гледна точка, както и плурализъм, което наистина било политически некоректно.

След като Велкова определи начина на говорене в предаването като „разюздан“, председателят на СЕМ Соня Момчилова помоли да не се стига до подобни квалификации и посочи своите опасения, че най-вероятно се оказва натиск върху работата на мониторинга. Ставаме проводник на политически интереси и партии, допълни Момчилова.

Последва и отговор от Пролет Велкова, която попита Момчилова на какво основание прави „интригантски внушения“.

Още един от членовете на СЕМ Галина Георгиева изказа мнение по темата. Вие отново показвате, че не знаете с какво се занимава СЕМ и специализираната администрация. Използвате старта на заседанието за ваши словоизлияния. Внасяне на допълнителна точка става с гласуване, обърна се към Велкова Георгиева.

Гласуваха оставката на шефката на СЕМ Соня Момчилова, тя остава на поста

Заседанието продължи със следващите точки от дневния ред. Стана ясно, че БНТ1 спазва обема новини, заложен в рецензията, но все пак се наблюдава по-нисък процент на регионални новини, както и на детски и младежки предавания, най-вече заради излъчванията на живо от 48-ото Народното събрание и страстите, които то провокира, съобщава "24 часа".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини