ЕК подкрепя обособяването на българо-румънски хъб за борба срещу дезинформацията

  • 01 декември 2022 14:06

  • 410
  • 2
ЕК подкрепя обособяването на българо-румънски хъб за борба срещу дезинформацията
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия съобщи, че предоставя осем милиона евро за откриването на още шест хъба за противодействие на дезинформацията в ЕС.

Предвижда се да бъде обособен българо-румънски център за борба с дезинформацията, който ще започне работа от следващата година, предаде БТА.

Останалите подобни центрове ще работят в Хърватия и Словения; Естония, Латвия и Литва; Германия и Австрия; Унгария; Гърция, Малта и Кипър. През 2020 г. бяха открити хъбове за Белгия и Холандия; Централна Европа; Испания; Люксембург; Франция; Италия.

В работата на новите организации ще се включат университетски изследователи, независими специалисти по проверка на фактите, медийни служители. Те ще се стремят да засичат и оценяват дезинформационните кампании, и ще организират курсове по медийна грамотност.

Комисията отбелязва, че от следващата година всички държави от ЕС ще бъдат покрити от дейността на хъбовете. Предвижда се като част от дейността участниците постоянно да обменят данни за засечени дезинформационни действия.

Български журналисти обсъждат в Йерусалим фалшивите новини

 

Валери Зайцев
410 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.12.01 | 20:27

2
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G
PaulaFox

2022.12.01 | 19:25

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини