Йотова: Битката, която се води с думи, може да бъде спечелена само с думи

  • 02 ноември 2022 11:50

  • 352
  • 3
Йотова: Битката, която се води с думи, може да бъде спечелена само с думи
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Битката, която се води с думи, може да бъде спечелена само с думи. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , в приветствието си към участниците в 17-ата Световна среща на българските медии в Йерусалим. 

Няма по-силно усилие досега за битката с фалшивите новини от журналистическата позиция и от журналистическата съвест. Затова напоследък са доста силни гласовете за подкрепата на истинската журналистика, заяви Йотова.

Вицепрезидентът отбеляза, че с тази среща се поставя началото на отбелязването на 80-годишнината от спасяването на българските евреи. Има създаден специален инициативен комитет към министъра на културата, но символичното начало сложихме вчера, посочи тя. За тези събития трябва да говорим, мълчанието убива този спомен, но убива и ценностите, които всички ние изповядваме, коментира Йотова.

Илияна Йотова ще участва в откриването на XVII Световна среща на българските медии

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , се спря и на войната в Украйна, която определи като война за Европа. От февруари липсва усилието през медиите да се говори за мир. Тогава дали виртуалният свят не предопределя решенията в реалния, включително и за военните действия, коментира тя.

Вицепрезидентът посочи, че преди 80 години България е успяла да защити своето еврейско население и тази история носи послание – неуморно да преследваме мира между народите, между хората, между отделните личности.

Константин Тодоров
352 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
М. Иванов

2022.11.02 | 18:20

3
Много мъдра тая маймуна
PaulaFox

2022.11.02 | 13:28

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Кики

2022.11.02 | 13:11

1
Мнооооого умна!

Добави коментар

Водещи новини