6 добри причини да изберем тапицирана спалня

  • 19 октомври 2022 13:55

  • 5568
  • 1
6 добри причини да изберем тапицирана спалня
©

Привлекателни за очите, комфортни за тялото, практични във времето - тапицираните спални са символ на висок стандарт и изтънчен вкус в интериора на дома. Ще попитате дали си струва и кои са причините зад широката популярност на спалните, облечени в материя и цвят. Прочетете следващите редове и ще научите повече по темата.

Да започнем от там - какво представляват тапицираните спални? Повечето съвременни легла са изработени от дървен материал. Тапицираните варианти предлагат комфортна текстилна “обвивка” с материи като кадифе, кожа или велур, които обгръщат рамките, таблата и краката на леглото. 

Често тапицериите включват и допълнителни омекотяващи слоеве пълнеж, които добавят комфорт и усещане за топлина към всяка мебел. 

Тапицираните легла не са плод на модерното съвремие - напротив. Обличането на спалнята в меки и приятни на допир материи е стандарт за качествен и висок интериор от десетилетия, а възможностите за персонализиране са безкрайни. 

Причина N1 - Подчертават естетиката на всяка интериорна атмосфера.

Един от най-често срещаните проблеми на интериорния дизайн е широкият контраст, който обичайно съществува между предпочитаните материи и материали и това, което пасва на стила на Вашия дом.

Що се касае до тапицираните спални, този тип решение предоставя висока приложимост. Независимо дали предпочитате съвременни дизайни в стила на модерния минимализъм или пък сте любители на традиционализма от 18-ти или 19-ти век, тапицираните спални лесно могат да допълнят естетиката на всяка интериорна атмосфера.

Причина N2 - Поддържат се лесно

Други важни позитиви на тапицираните легла са лесната поддръжка и безопасност, които те предлагат. За повечето хора, ангажиментът свързан с поддръжката на спалнята, както и опасността от острите ръбове е проблем, особено ако имате деца или домашни любимци, които обичат да бъдат винаги близо до Вас.

Тапицираните повърхности предлагат лесно решение на редица възможни проблеми. Избирайки висококачествена материя, която обгръща дървото, като лен или кадифе, можете да почиствате лесно с прахосмукачка или мокра кърпа, докато основната конструкция на Вашето легло остава съхранена.

Чрез тапицирането забравяте напълно за острите ръбове, краката и ъглите на леглото, които сякаш са създадени, за да Ви пресрещнат вечер в тъмнината.

Удобството на този тип спални не се изчерпва с лесната им поддръжка, а се надгражда от обичайните за тези модели допълнително включени пространства и висококачествени конструкции за подпора на матрака.

Причина N3 - Дават Ви възможност за персонализиране

За онези, които имат особено отношение към детайлите, всяка мебел в дома е повече от практична придобивка.

Що се касае до личното пространство, то леглото е лицето на Вашата спалня, а тапицираните варианти - перфектният начин да изразите собствения си стил и да допълните хармонията в облика на стаята.

Изберете дизайна и добавете артистичност, който най-добре резонира на Вашата персоналност - вида на материята, чиито допир е най-комфортен за Вас, начина по който тапицерията е позиционирана и оформена, допълнителните уплътнения, бродерии и детайли… всичко това, създадено по Ваш вкус, носи усещането за нещо повече от място за сън. А възможността да добавите цвят на спалнята е просто изкушаващ.

Причина N4 - Предоставят удобството, което заслужавате

Със сигурност, най-значимият позитив на този тип легла е незаменимият комфорт, който предлагат.

Мекота, която обгръща всеки сантиметър от най-важната мебел във Вашето ежедневие, която осигурява пълен и луксозен комфорт за Вашето тяло и не на последно място - играе незаменила роля в излъчването на Вашата спалня

Тапицираните табли позволяват комфортно да четете книга, гледате филми или работите в различно положение на гърба и главата във Вашето легло, без това да означава схващания и болезнени изкривявания преди сън.

А защо да не изберете модел с повдигната поставка за краката за максимален комфорт в края на деня?

Освен че стимулират циркулацията на кръвта и облекчават умората в крайниците, тези екстри създават допълнително усещане за топлина и уют по време на сън, както и изглеждат изключително стилно и драматично в контекста на интериора. Освен това, тапицерията допринася за добрата "връзка" между матрака и рамката на Вашето легло, запълвайки завинаги ненужните пространства и поставяйки основата на Вашето тяло стабилно и на място през цялата нощ.

Причина N5 - Получавате По-прохладно или по-топло легло

Дори и да звучи странно, тапицираните легла могат да окажат ефект върху температурата, която усещате по време на сън в различните сезони.

Заложете на естествени материи при избора на тапицерията, които да осигуряват правилна циркулация на въздуха в помещението, както и да абсорбират топлината във стаята - за максимален комфорт през студените месеци.

Причина N6 - Гарантирана издръжливост във времето

За много от нас, издръжливостта е основен фактор, който определя решенията в интериора на дома. Никой не желае да ремонтира или сменя често скъпи мебели и елементи от обзавеждането заради бърза амортизация. Това е и сигурен позитив при избора на изцяло тапицирана спалня, а именно - качество и висок стандарт в едно.

За да направите правилния избор в това отношение, заложете на надежден партньор като Мебели Виденов. В продуктовата гама на производителя ще откриете голямо разнообразие от тапицирани спални, дизайна и качеството на които ще задоволи всеки вкус и ще даде отговор на всяко очакване.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
5568 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.19 | 17:10

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини