Novini.bg отново е в Топ 5 в престижна класация на Ройтерс за журналистика

  • 15 юни 2022 12:12

  • 2375
  • 1
Novini.bg отново е в Топ 5 в престижна класация на Ройтерс за журналистика
© Novini.bg

Информационна агенция Novini.bg за поредна година се доказа като един от най-доверените, авторитетни и предпочитани източници на информация у нас според най-новите данни, публикувани от Института за изследване на журналистиката "Ройтерс" към университета в Оксфорд (Digital News Report).

33% от потребителите на онлайн новини се доверяват на Novini.bg, с което медията ни се нарежда на четвърто място. В класацията по популярност на медиите онлайн БТВ е на първо място с 43% от аудиторията, следвана от Нова телевизия с 41%. Третата позиция е отредена за осведомителния бюлетин към една от най-известните електронни пощи у нас.

Новините на Нова телевизия са с най-многобройната аудитория (65% на седмична база) сред информационните медии, отчита докладът.

По отношение на доверието пък Novini.bg заема 8-о място в България с 49%.

В България онлайн новините остават основен източник на информация, а спадът на телевизията и печатните медии продължава, се отбелязва още в доклада.

За мнозинството българи (86%) основните източници на новини са онлайн, включително социалните медии.

Според проучването на Ройтерс само 15% от запитаните хора смятат, че българският медиен сектор в момента е свободен от неправомерно влияние от страна на бизнеса или политиците.

Три години поред Novini.bg е в Топ 5 на престижна класация на Ройтерс

Novini.bg
2375 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хахах

2022.06.15 | 12:47

1
браво подлоги, виж като лижете европейски задници как стават нещата :)

Добави коментар

Водещи новини