Шефката на СЕМ отнесла упреци заради евентуалната санкция на "Ергенът"

  • 20 май 2022 18:34

  • 3938
  • 2
Шефката на СЕМ отнесла упреци заради евентуалната санкция на "Ергенът"
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Следим всички медии, както сме го правили и досега. Ще го правим и занапред и то по изпитаната методология, по всички стандарти, по които работят и колегите от ЕС. Това заяви председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

По думите ѝ трябва да се преодолее моделът, по който се е работело от години. Кадровите смени, които направихме показват стремежа ни. Излъчването на заседанията ни онлайн показва целта ни за това действията ни да са открити и прозрачни, обясни тя.

Наказание за "Ергенът" и БТВ поиска обновеният СЕМ

„Настоявам да ни наблюдавате бдително, да коментирате и да ни давате препоръки. Когато социалната действителност е токсична, е много необходимо да имаме диалог. Зрителите разчитат на нас по разрешаване на ред проблеми“, подчерта Момчилова.

„Законът за радио и телевизия е остарял. Има неща, които липсват в закона. Регулаторът може да бъде по-действен, понякога обаче е добре да бъдем и ограничавани, когато се касае за политически партии. Бихме били по-улеснени, ако се приемат промени в закона. За да опазим психичното здраве е много важно да имаме текстове, на които да се позоваваме в работата си“, на мнение е председателят на СЕМ.

Момчилова коментира и евентуалната санкция към риалити формат, излъчван по една от големите телевизии у нас, заради съдържанието му, което е неблагоприятно за детската аудитория:

„Медиите ни са в дълг към социално уязвимите хора. Нужна ни е телевизия, пред която родителите спокойно да оставят децата си без надзор. Децата трябва да бъдат предпазени, да им показваме друг модел на поведение. На първо място сме по детски самоубийства, заболеваемост, най-малко спортуващи и т.н.“, каза още тя и допълни, че е получила упреци, които ще осмисли.

Припомняме, че вчера по време на заседание на СЕМ бе обявено, че обмислят санкция за предаването "Ергенът".

Novini.bg
3938 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bbb

2022.05.22 | 08:10

2
, грозен и тъп урунгел
ШИБА

2022.05.20 | 21:00

1
ШИБАНА,ГРОЗНА И ЗА СВИРКИ НЕСТАВАШ!!!

Добави коментар

Водещи новини