Credissimo продължава успешната си международна експанзия

  • 28 април 2022 14:54

  • 10707
  • 0
Credissimo продължава успешната си международна експанзия
©

Шест години след старта на международната си експанзия, водещата в онлайн кредитирането компания Credissimo, продължава с разширяването на пазарите си зад граница. След последно добавения и развиващ се успешно пазар - Колумбия, екипът й е решен да затвърди позициите си в региона като за тази цел подготвя стартирането на дейност на още един латиноамерикански пазар. Не остава на заден план и разширяването на дейността на финтех групата и в Европа. Очакванията са до края на годината да бъдат раздадени първите кредити и в Испания.

“Навлизането на нови пазари е част от дългосрочната ни стратегия за разширяването на бизнеса. Испанският пазар е в пъти по-голям от българския и въпреки, че сегментът на потребителското кредитиране е силно конкурентен, той все още предлага голям потенциал за растеж. Нашето ключово предимство са редицата вътрешно разработени иновативни и нямащи аналог технологични решения, което се доказва на всеки от външните пазари, на които присъстваме.” споделя Георги Руков, Директор Международно Развитие в Кредисисмо.

Освен испаноговорящите пазари, Credissimo работи и върху навлизането и на още два западно европейски пазари, между които е и Германия.

Приоритет в стратегическото развитие на компанията винаги е било и разработването и налагането на иновативни и високотехнологични решение за оптимизиране на процесите в името на улеснение на клиентите.

Припомняме, че Credissimo беше и първата компания, която предложи моментално одобрение на заем за клиентите си в България. Вече повече от четири години разглеждането на всяка една молба преминава през изцяло автоматизиран и високоскоростен процес, провеждан от изкуствен интелект. 

В тази връзка Георги Карпузов, Оперативен Директор на Credissimo коментира: “Последните две години за нас бяха изключително полезни от гледна точка на фокусиране върху вътрешните ни технологични разработки като за целта в компанията се обособи вътрешен екип от анализатори и професионалисти в изграждането на математически модели, базирани на самообучаващи се системи. Една от тях е самообучаващият се скоринг модел, благодарение на който, предоставяме на клиентите ни становище на момента, беше надграден до такава степен, че планираме в следващите няколко месеца да го изнесем дори като самостоятелен продукт, достъпен за финтех компании.”

Развитието на българския пазар също не е оставен на заден план. От няколко месеца Credissimo предоставя възможността на клиентие си за изключително улеснено попълване на заявление за кредит на база извличане на личните данни от снимка на документ за самоличност и автоматизираното им попълване в съответните полета. Компанията е и единствената до момента, която предоставя възможност за усвояване на отпуснатото финансиране по всяка карта, издадена от Mastercard или Visa.

През тази година компанията планира и старта на  изцяло нов продукт, интегриран в иновативна високотехнологична платформа, нямаща аналог на българския пазар.

(платено съобщение)

Novini.bg
10707 0

Водещи новини