S&D: Европейската година на младежта 2022 г. трябва да сложи край на неплатените стажове

  • 23 декември 2021 10:00

  • 561
  • 0
S&D: Европейската година на младежта 2022 г. трябва да сложи край на неплатените стажове
©

Групата на социалистите и демократите призовава Европейската комисия и държавите-членки най-накрая да премахнат съществуващата пречка пред автоматичното взаимно признаване на периодите на обучение в рамките на Европейския съюз. За S&D това е единственият път към истинско европейско образователно пространство, където на младите хора се предоставя всяка възможност да се движат свободно и да обогатяват своите знания и опит.

Петра Камереверт, евродепутат, говорител на S&D в Комисията по култура и образование на Европейския парламент и преговарящ по въпроса за Европейската година на младежта 2022 г., сподели:

„Крайно време е да сложим край на неплатените стажове. Ние, социалистите и демократите, вярваме, че цялата трудова дейност трябва да се заплаща и искаме ефективна забрана на неплатените стажове в целия Европейски съюз. Какъв по-добър повод от Европейската година на младежта 2022 г. да превърнем това в реалност?

„Следващата година не трябва да бъде просто още една в календара на това десетилетие. Тя трябва да остави осезаемо наследство, а не само думи. Това е от решаващо значение, за да накараме младите хора наистина да повярват, че Европейският съюз работи в тяхна полза. Ето защо трябва да включим дългоочакваното автоматично взаимно признаване на периодите на обучение в рамките на ЕС. Това допълнително ще насърчи обмена на студенти и ще затвърди някои от най-големите успехи на европейската интеграция – способността на младите хора да пътуват, да създават нови запознанства, да разширяват хоризонта си и да обогатяват знанията си.

„Неформалното и самостоятелното образование се доказа през цялата година като ключово за личностното и професионалното развитие на младите хора. Затова ние, социалистите и демократите, сме убедени, че трябва да засилим съответните разпоредби в законодателството на ЕС относно този вид образование.

„Участието на младите хора в дебата за това в каква Европа искаме да живеем е от решаващо значение за доверието в европейския проект. Ето защо нашата политическа група намира за особено важно да насърчаваме младите хора да споделят вижданията си по време на Конференцията за бъдещето на Европа.!“

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
561 0

Свързани новини

Водещи новини