Проектът за реновация на хотел Hilton Sofia обра овациите на Building Innovation Forum 2021

  • 14 октомври 2021 10:38

  • 927
  • 0
Проектът за реновация на хотел Hilton Sofia обра овациите на Building Innovation Forum 2021
©

Емблематичният столичен хотел Hilton влезе във фокуса на „Building Innovation Forum“ 2021 с мащабния си проект за реновация. Той беше представен пред водещи фирми и организации, ангажирани с ключовите за пазара проекти, от архитектурно бюро Иво Петров - Архитекти.

Концепцията за трансформация на сградата, която се намира в сърцето на столицата, е собственост на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп и залага на различни елементи от съвременната „зелена архитектура“. Тя включва пълно обновяване, допълване и редизайн на съществуващия обем на сградата, който акцентира на богато интериорно и екстериорно озеленяване, разширяване на парковата среда пред и зад хотела.

"Усетихме силната необходимост от контакт и взаимовръзка между съществуващата сграда и парка", сподели по време на конференцията арх. Невена Данева от Иво Петров -  Архитекти.  По думите й, най-важното нещо пред екипа, отговорен за осъществяването на проекта, е било да си позволи на зеленината да стане част от хотела, като същевременно го запазят такъв какъвто е. "Помогнахме на сградата да се свърже с парка и да заживее в синхрон с него", обясни арх. Данева.

Тя допълни, че посредством добавяне на нови обеми и прецизно анализиране на формите е подчертана и трансформирана цялостната визия на Hilton Sofia. Така, след приключването на проекта за реновация, хотелът ще предложи на своите посетители 255 напълно обновени стаи, модерни и реновирани обществени пространства, включително най-висок клас президентски апартамент, специална клубна зона, по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, модерен ресторант, напълно обновено фоайе, козирка, която комбинира уникална зелена стена и остъкляване, което едновременно осигурява комфорт на посетителите и изцяло променя гледката от главното фоайе на сградата.

Проектът предвижда да реализира още първия конферентен център от ново поколение на Hilton в Европа. Комплексът включва голяма бална зала с изглед към парка и мултифункционални зали за събития, оборудвани с последните технологични решения за физически и хибридни събития.

(платено съобщение )

Novini.bg
927 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини