Телевизия "Европа" става "Евронюз България"

  • 29 април 2021 19:11

  • 2629
  • 4
Телевизия "Европа" става "Евронюз България"
©

"Телевизия Европа" и каналът за международни новини "Евронюз" са подписали партньорско споразумение, заради което телевизията ще се преименува на "Евронюз България". Няма да има промяна в собствеността на медията или кадрови промени, но към телевизията ще има редакционен борд, който ще се ръководи от 'Евронюз". Това обявиха от ръководството на българската медия на пресконференция, цитирани от "Медиапул".

Каналът ще е на български език. През последните години, "Тв Европа" се открои като проправителствена медия, близка до ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"Евронюз" е новинарска медия (телевизионен канал, радиостанция, уебсайт), базирана в Лион, Франция. Създадена е през 1993 г. с цел да представя новините от паневропейска перспектива. Медията има изградено тясно сътрудничество с Европейския съюз. Наскоро "Евронюз" обяви създаването на нов канал и в Румъния, а предстои подобно сътрудничество и в Сърбия.

Телевизия "Европа" започва излъчване през април 2001­ година, като до 2016 година неин собственик е Емил Стоянов. През 2017 година едноличен собственик на капитала стана Добрин Иванов. Той стана популярен около опита на държавата да национализира "Дунарит". Неговата фирма "Дипи" придоби от свързаната с Делян Пеевски Viafot Limited вземане от оръжейния завод, което няколко седмици по-късно продаде на синдиците на КТБ срещу обещание да му бъде платено с активи на банката, които вече са били предлагани на търгове, но не се е намерил купувач.

Малко след това Иванов покани Георги Харизанов, определен през 2020 година като "човека, на който Бойко Борисов е заложил да бъде двигател на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в", за изпълнителен директор. Преди това той оглавяваше Института за дясна политика и беше водещ на предаването "Имате думата", което се излъчваше в близката до депутата от ДПС Делян Пеевски тогава медия "Канал 3".

Пред "Дневник" Георги Харизанов коментира, че до сътрудничеството се е стигнало след интерес от "Евронюз". Преговорите продължили близо шест месеца, а от септември телевизията ще има изцяло нова програмна схема.

Последвайте канала на

Novini.bg
2629 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
простотията

2021.05.05 | 20:08

4
си личи от километри
баба гицка

2021.04.29 | 23:01

3
плешив сляп смешник с обица - и тъпия народ очаква този боклук, маша на мутрите да му уреди живота - като капак и истирична руса свирка, а и партия д и бъ - сега и да плачите, това си избрахте - МУТРИТЕ ВЛЯЗОХА В парламента
смрт на грб

2021.04.29 | 20:51

2
А бе, яжте ми у.я , гробарски подлоги !!!!!!!!!

2021.04.29 | 19:56

1
Осъдената мутра и крадец от държавно предприятие, който живее в общинска къща на два етажа в центъра на София, за която плаща 400 лева да се шиба анално.

Добави коментар

Водещи новини