Woman.bg подава ръка... на нея, на него, на теб!

08 март 2021 12:47

Woman.bg подава ръка... на нея, на него, на теб!
©
6586 2

Вече почти една година живеем в условия на пандемия, нещо което нито един от нас не си беше представял. 

Това, разбира се, има различни последици, които започваме да виждаме все по-отчетливо. Много от нашите читателки например се оплакват, че им е трудно да се справят с изсушаването и напукването на кожата на ръцете, в резултат от редовното им миене и дезинфекция. Затова ние от Woman.bg, заедно с балсама за ръце Flexitol, решихме да посветим усилията си на специална инициатива, в рамките на която да поговорим за необходимостта от правилна дезинфекция, за последиците, които тя причинява на кожата на ръцете и за важността на специалната грижа за нея. 

В този материал ще ви дадем бързи отговори на най-често задаваните въпроси по темата и различни съвети, които да върнат мекотата на ръцете ви.

1. Но първо, защо е важно и как да се дезинфекцираме?

Честото миене на ръцете е един от най-сигурните начини да се предпазим от коронавирус, тъй като той се разпространява по въздушно-капков път и малки частички от него биха могли да попаднат по различни повърхности, които докосваме ежедневно.

2. Защо кожата ни се напуква и става по-груба?

Водата действа изсушаващо на кожата на ръцете, а това води до нейното напукване и след това загрубяване. Различните почистващи препарати, както и алкохолът в дезинфектантите, също допринасят допълнително за изсушаването ѝ.

3. Как да мием ръцете си възможно най-щадящо?

Горещата вода би могла прекомерно да раздразни нежната кожа на ръцете, затова специалистите съветват да използвате хладка вода. Подберете и мека кърпа, с която внимателно да попиете влажните си ръце, по-грубите кърпи също биха могли да влошат раздразнената и напукана кожа. Ако носите пръстени, уверете се, че сте изсушили пръстите си и под тях. Най-лесно е да ги махнете преди миене на ръцете и след подсушаване да ги върнете обратно.

4. Защо е важно да овлажняваме кожата на ръцете си и как?

Най-естественият начин, по който да се справите с напуканата кожа на ръцете е да я овлажнявате редовно, така че тя да може да се възстанови от агресивното изсушаване. Специалистите съветват да носите със себе си винаги добър овлажняващ балсам и да го използвате всеки път, след като миете ръцете си. Най-оптималният вариант е да заложите на медицинска козметика, защото тя преминава специални клинични изследвания, които са гарант за нейната ефективност и безопасност. Flexitol е медицински доказан балсам за ръце, който овлажнява дълготрайно и осигурява бърза хидратация на много суха и чувствителна кожа. Специалистите съветват да използвате Flexitol и след употреба на дезинфектант, за да ограничите агресивното му въздействие върху кожата на ръцете.

Чрез специално подбраните си съставки Flexitol всъщност съвместява в себе си три ефекта: увеличава поемането и задържането на вода от кожата, намалява загубата на вода и течности и премахва мъртвите кожни клетки. Продуктът съдържа урея, която хидратира, овлажнява и подхранва кожата, масло от ший, което е известно с благоприятното си влияние върху напуканата кожа, парафин, който успокоява и образува филм, предотвратяващ загубата на влага от кожата и ланолин, който овлажнява и подхранва дермалния слой на ръцете.

5. Какво друго мога да направя, за да подпомогна кожата на ръцете си?

Подготвили сме ви още два ценни съвета - носете ръкавици, когато почиствате дома си. Те ще ви предпазят от допълнителни раздразняващи фактори като продукти за почистване, гореща вода и риск от допълнително физическо нараняване на напуканата кожа.

Вторият ни съвет е да масажирате редовно ръцете си. Масажът не отнема повече от 30 секунди, но е възможно да има доста благотворно въздействие върху дланите ви. Поставете малко количество Flexitol върху двете си ръце, разнесете го внимателно с въртеливи движения по целите длани и външната част на ръцете. Обърнете по-специално внимание на кокалчетата, тъй като там кожата обикновено е доста раздразнена. След това масажирайте всеки отделен пръст, като внимателно притискате всяка точка от него. Когато стигнете до нокътя, направете въртеливи движения в областта на нокътната му плочка. Това е достатъчно, за да втриете по-добре медицинския продукт, да активирате кръвообращението на ръцете и да почувствате истинско облекчение.

*Пробвайте, ние лично сме истински впечатлени от този медицински крем - наистина прави чудеса!

(в материала има продуктово позициониране )

woman.bg
6586 2

Коментари (2)

Добави коментар
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.08 | 13:35

33138
Гешев до евродепутатите: Направено е всичко по делата и проверките, свързани с Борисов, престъпление няма

2021.03.08 | 13:13

33118
Бизнес!

Добави коментар

Водещи новини