Кирил Вълчев е новият генерален директор на БТА

27 януари 2021 09:47

Кирил Вълчев е новият генерален директор на БТА
© Булфото
540 0

Без дебат със 105 гласа "за" парламентът избра за генерален директор на БТА Кирил Вълчев, предложен от управляващата партия ГЕРБ. Изборът на генерален директор на Българската телеграфна агенция бе първа точка в програмата на Народното събрание за тази седмица, предаде БНР.

Генералният директор на БТА се избира от парламента с 5-годишен мандат. Две бяха кандидатурите за генерален директор. От ГЕРБ предложиха водещия на предаването „Седмицата“ по Дарик радио Кирил Вълчев. Неговата кандидатура бе подкрепена и от синдикалните организации в агенцията.

Веска Меджидиева: Не крия Братя Галеви

От БСП внесоха кандидатурата на Ивайло Данаилов, филолог и журналист, който беше съветник на Сергей Станишев по време на правителството на тройната коалиция. 

До нов избор се стигна, след като в средата на ноември след кратко боледуване на 67-годишна възраст почина досегашният ръководител на агенцията Максим Минчев.

Предстои и окончателно приемане на Законопроект за допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Почина генералният директор на БТА Максим Минчев

Парламентът ще гласува и промени на първо четене в Закона за частната охранителна дейност. Предвижда се въвеждане на минимален и максимален размер на глобата при извършване на нарушение от физическо лице, регистрирано като едноличен търговец, член на управителния орган на търговско дружество или юридическо лице, което е сключило трудов договор с лице от охранителния състав, без да отговаря на изискванията на закона.

Предвижда се в седмичната програма на парламента да бъде обсъдено и второто гласуване на Законопроекта за допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Законови промени са предложени от парламентарните групи на ГЕРБ, БСП и ДПС.

На добър час, Кирил Вълчев! НС избра Кирил Вълчев за генерален директор на БТА със 105 гласа "за", без "против" и "въздържал се"

Публикувахте от Desislava Atanasova в Вторник, 26 януари 2021 г.
Novini.bg
540 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини