ЕК откри наказателна процедура срещу България заради правилата за медиите

  • 23 ноември 2020 14:03

  • 1056
  • 0
ЕК откри наказателна процедура срещу България заради правилата за медиите
© Getty Images/Guliver

Европейската комисия съобщи, че е открила днес наказателни процедури срещу 23 държави от ЕС и Великобритания за това, че не са приели новите правила за аудиовизуалните медии, включително обичайните телевизии, доставчиците на съдържание по заявка и онлайн платформите за споделяне на видео.

Европейските правила целят съобразяване на законодателството с новата действителност и повишават защитата на зрителите, особено на непълнолетните, като обвързват платформите с изискванията срещу речта на омразата и предполагат осигуряване на независимост на националните медийни регулатори, се пояснява в съобщението. Крайният срок за прилагане на правилата изтече на 19 септември и само Дания, Унгария, Холандия и Швеция са съобщили, че са въвели промените.

ЕП ще обсъди влиянието на COVID-19 над световния ред

Комисията открива процедури срещу Белгия, България, Чехия, Германия, Естония, Ирландия, Гърция, Испания, Франция, Хърватия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Австрия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Словакия, Финландия и Великобритания. ЕК ще очаква отговор до два месеца, се отбелязва в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
1056 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини