В България работи едно от най-модерните производства на кухненска и тоалетна хартия

  • 29 септември 2020 13:08

  • 1292
  • 0
В България работи едно от най-модерните производства на кухненска и тоалетна хартия
©

Българската компания Интерпред Партнер АД, която произвежда тоалетна и кухненска хартия с марките Zebra и Maliva, изгради една от най-модерните поточни линии в страната на стойност 3.62 милиона лева.

Проектът е реализиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г., като стойността на безвъзмездната финансова помощ е 1.27 милиона лева, а cъфинансирането от страна на фирмата е в размер на 2.35 милиона лева.  

Новата линия увеличава значително производителността на производството от 180 на 500 метра в минута, като в същото време оптимизира използването на ресурсите - тишy, картон, лепило и парфюми за ароматизиране на хартията.

Новата технология за производство на трипластова тоалетна хартия се базира на т. нар. "гладък среден пласт".

Освен, че прави крайният продукт по-мек и плътен, той позволява и значителна икономия на ресурси, обяснява производственият директор на предприятието Станислав Шехинов.

Автоматизацията намалява значително и отпадъчните материали в производството, така че то да отговаря на най-високите екологични норми. Работата и настройките на цялата поточна линия се извършват от външна система, която управлява целия процес и в реално време следи за евентуални повреди или грешки.  

Оборудването е произведено от италианската компания Фабио Перини, която е собственост на германския концерн Кьорбер, специализиран в производството на индустриално оборудване.

Освен на българския пазар, продуктите на Интерпред Партнер се изнасят са държави като Украйна, Мароко, Алжир, Тунис, Малта,  Обединените арабски емирства и дори в САЩ и Венецуела.

Интерпред Партнер АД стартира дейността си през 1994 година и в момента е един от лидерите на пазара в България.

 

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
1292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини