В България работи едно от най-модерните производства на кухненска и тоалетна хартия

Българската компания Интерпред Партнер АД, която произвежда тоалетна и кухненска хартия с марките Zebra и Maliva, изгради една от най-модерните поточни линии в страната на стойност 3.62 милиона лева.

Проектът е реализиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г., като стойността на безвъзмездната финансова помощ е 1.27 милиона лева, а cъфинансирането от страна на фирмата е в размер на 2.35 милиона лева.  

Новата линия увеличава значително производителността на производството от 180 на 500 метра в минута, като в същото време оптимизира използването на ресурсите - тишy, картон, лепило и парфюми за ароматизиране на хартията.

Новата технология за производство на трипластова тоалетна хартия се базира на т. нар. "гладък среден пласт".

Освен, че прави крайният продукт по-мек и плътен, той позволява и значителна икономия на ресурси, обяснява производственият директор на предприятието Станислав Шехинов.

Автоматизацията намалява значително и отпадъчните материали в производството, така че то да отговаря на най-високите екологични норми. Работата и настройките на цялата поточна линия се извършват от външна система, която управлява целия процес и в реално време следи за евентуални повреди или грешки.  

Оборудването е произведено от италианската компания Фабио Перини, която е собственост на германския концерн Кьорбер, специализиран в производството на индустриално оборудване.

Освен на българския пазар, продуктите на Интерпред Партнер се изнасят са държави като Украйна, Мароко, Алжир, Тунис, Малта,  Обединените арабски емирства и дори в САЩ и Венецуела.

Интерпред Партнер АД стартира дейността си през 1994 година и в момента е един от лидерите на пазара в България.

 

(платено съобщение)

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Медия и реклама

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет