От АБРО осъдиха посегателствата срещу българските медии

АБРО, БНТ и БНР призовават към безпрекословно зачитане на личната неприкосновеност и независимост на журналистите при изпълняването на тяхната професионална мисия да отразяват безпристрастно и пълноценно събитията в българското общество – в политически, социален и икономически план.

В последните дни наблюдаваме грубо и унизително отношение към наши колеги. Гражданските протести са проява на обществена зрялост и свободен израз на лични и политически убеждения. Насилието и агресията не са част от демократичните ценности. Вярваме, че мнозинството от българските граждани на протеста не биха упражнили насилие и унизително отношение към журналист или друг български гражданин.

Усилията на всеки наш колега – журналист на терен са насочени към това да отразят случващото се и да представят обществената и политическа обстановка на всички български граждани.

Обръщаме се с призив за уважение към личната неприкосновеност и професионален дълг на нашите колеги – журналисти.

СДВР: Протестиращите трябва да разберат, че всичко това е нередно

Обръщаме се с отворено писмо за подкрепа от всички български медии, които зачитат ценността на журналистическата професия и труд, неприкосновеността на личността и информационните свободи.

Припомняме, че през вчерашния ден по време на антиправителствените демонстрации в столицата срещу екипът на Нова телевизия бе упражнена вербална агресия, която бе потвърдена и на днешния редовен брифинг на СДВР.

Коментари

  1. 2020.08.04 | 18:13
    Тези от 'Измисли ги го' - БТВ журналисти ли са? Че то тогава всички квартални пияници и таксиметрови шофьори са изявени журналисти с многогодишен опит и авторитет. Смешници сте всички - платени кресльовци.
  2. 2020.08.04 | 17:06
    Заради това че сме на 111 място по свобода на медиите не са ви виновни протестиращите,..а вие продажни ку..рви журналистически
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Медия и реклама

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет