Специално блиц издание на международния конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap®

  • 15 юни 2020 15:20

  • 323
  • 0
Специално блиц издание на международния конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap®
©

В условията на глобалната пандемия от COVID-19, Roca реши да обяви специално издание на своя международен конкурс jumpthegap®. На фокус е създаването на нови продукти или услуги, свързани с функционалността на пространството на банята, като хигиена и благосъстояние, приложими към голям брой помещения, обществени или частни, този път, обаче, в условията на съществуваща опасност от covid.

Roca вярва в креативността и иновативното мислене на дизайнерите от цял свят. Ето защо, чрез това специално издание на конкурса, компанията им дава възможност в рамките на само 15 дни да създадат и споделят своите идеи, които ще отговорят на новите потребности на обществото, идеи за едно по-добро бъдеще.

„Изправени сме пред един нов сценарий, този на ‘новото нормално’, с нови потребности във всички аспекти, свързани с персоналната хигиена, почистването и дезинфекцията, които вече не се ограничават единствено до банята, но и обхващат много други пространства.“

„Усещането на потребителите, че се движат в безопасна среда и използват безопасни продукти, както вкъщи, така и на публични места, се оказва ключово в този нов контекст на събитията. Ето защо заданието на този нов конкурс, иницииран от Roca, не се ограничава единствено до пространството на банята.“, споделя Xavier Torras, Директор Бранд и Комуникации. jumpthegap® се провежда в партньорство с BCD -Barcelona Design Centre. В досегашните 8 издания на конкурса са се включили повече от 25,000 участника от 150 държави. Конкурсът предлага платформа, чрез която архитекти и дизайнери, а също и студенти в тези дисциплини от цял свят, могат да покажат своя талант, предлагайки иновативни решения. Още от първото издание на конкурса jumpthegap®, членове на неговото жури са световно известни имена от света на архитектурата и дизайна.

Ключови дати и регистрация

Регистрацията за участие в конкурса може да бъде направена чрез официалния сайт www.jumpthegap.net до 23 юни 2020, 10:00 ч. сутринта. Това е и крайният срок за подаване на проектите. Петте проекта – победители ще бъдат обявени на 23 Юли.

Награди
В конкурса ще бъдат връчени 5 награди по €1,000, на всеки един от 5те отличени проекта.

(платено съобщение)

Novini.bg
323 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини