Започнете хигиената в офиса от тоалетната!

  • 15 май 2020 12:00

  • 774
  • 0
Започнете хигиената в офиса от тоалетната!
©

Завръщането в офиса след двумесечната изолация заради COVID-19 изисква безупречна хигиена на работните места. Повърхностите, до които ще се докосват служителите на всяка една фирма, трябва да бъдат дезинфекцирани постоянно.

Освен за почистването на бюрата, компютрите и подовете, трябва да има и безупречна чистота в тоалетните.  Това може да се постигне с най-добрите продукти за хигиена.

Заложете на Безконтактно измиване на ръцете

Напълно възможно и лесно приложимо, без да е необходим по-голям ремонт на тоалетното помещение.

На първо място трябва да изберете подходящ модел електронен смесител.

Това са смесителни батерии за измиване на ръцете без контакт, които се задействат посредством сензор/ фотоклетка, която отчита присъствие при приближаване на ръцете към батерията. В този случай от чешмата потича вода с предварително зададена температура. Спирането на водата става също просто, в момента, който се отдръпнете от мивката. Това е най-добрият начин да се предпазите от замърсяване на ръцете, като не докосвате повърхностите.

Друго предимство е и по-малкият разход на вода и електроенергия.

Този тип смесителни батерии са конструирани за използване в обществени тоалетни с мисъл за намаляване разхода на вода, така че по правило имат вградени редуктори на водния дебит, които позволяват измиване с по-малко количество вода, без това да се отрази на усещането за комфорт на ползвателя.

Как да изберете най-подходящия електронен смесител?

Доверете се на утвърдени марки и производители, които ще ви предложат продукт с всички необходими сертификати за качество, гарантиращи дълга и безпроблемна употреба. Обърнете внимание на предлаганата гаранционна и извънгаранционна поддръжка, както и на възможността за безплатна техническа консултация преди и по време на монтажа;

Искайте информация от какъв материал са изработени смесителите.

Проучете какво е покритието на смесителите, с каква дебелина. Качественото покритие от никел-хром ще ви осигури дълготрайна експлоатация и лесно почистване на батериите. Roca предлага специална патентована формула Evershine® за това покритие, което осигурява дълготраен блясък и ги защитава от корозия с течение на времето.

Всеки електронен смесител има нужда от електрическо захранване, като то може да стане по 2 начина: чрез включване в електрическата мрежа 220V или чрез батерия. Моделите, захранвани с батерии, обикновено са по-практични. Смесителите L20-E на Roca, например, могат да функционират безпроблемно около година с  една смяна на батерията.

Проверете какъв е сертифицираният разход на вода за конкретния модел смесител, който ще ви помогне да намалите значително месечните си фактури. Дебит от 5 l/min е напълно достатъчен за комфортно измиване на ръцете. Съществува обща европейска система за сертифициране разхода на вода на продуктите наречана European Water Label. Може да видите характеристиките на различните сертифицирани продукти ТУК. 

За по-добра хигиена и чистота използвайте също:

Диспенсери за течен сапун, по възможност също със сензор

Еднократни хартиени кърпи за избърсване на ръцете или сешоари, също задействани чрез електронен сензор

Безконтактно пускане на водата след използване на тоалетната или писоара

Вече дори и малките деца знаят, че трябва задължително да измият ръцете си след ползване на тоалетната, но замисляли ли сте се, че един от най-мръсните предмети, докосвани ежедневно от десетки хора в офиса или друго обществено място, е именно бутонът на тоалетното казанче?

За по-добрата хигиена отдавна се предлагат електронните бутони или флуксори, които чрез сензор задействат водата за измиване на тоалетната или писоара след използването му.

Професионални съвети и безплатна консултация за чистотата не само на тоалетните в офиса, но и за вашия дом, може да получите  от Експо Баня София, като ни изпратите съобщение във Фейсбук: https://www.facebook.com/ExpoBathSofia/

За офиси или по-големи обекти, свържете се с нас по е-майл: expo.bath@bg.roca.net или на телефон:  088 550 0486

Novini.bg
774 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини