L’OREAL има нов Генерален директор за район Адриатика - Балкани

  • 27 февруари 2020 14:00

  • 1720
  • 1
L’OREAL има нов Генерален директор за район Адриатика - Балкани
©

Ваня Панайотова е новият Генерален директор на L’Oreal за пазарите Адриатика / Балкани, включително България от началото на месец март 2020 г. Тя заема мястото на Бриджит Стрелър, която поема нови функции в L’Oreal Group след 15-годишното управление на региона.

В момента Ваня Панайотова е Генерален директор на L’Oréal Румъния, като сега отговорностите й се разширяват и в страните от региона Адриатика-Балкани. Тя ще отговаря едновременно за L’Oreal Адриатика-Балкани и Румъния.

Ваня е българка с богат опит, трупан в продължение на повече от  20 години в FMCG сектора и има впечатляваща кариера в управлението на международни компании и мащабни  предприемачески начинания. Тя започва кариерата си в  Procter & Gamble и продължава в Mondelez International, където заема длъжности с нарастващи отговорности в Източна Европа, Африка и Средния Изток. През 2017 г. се връща в Румъния  като Генерален директор на Orbico,  a към L’Oreal Group се присъединява през 2018 г. като Генерален директор на L’Oreal Румъния. Като завършен лидер със задълбочено познаване на страните от региона Адриатика-Балкани, Ваня ще обедини енергиите на двете дружества с цел продължаване увеличаването на пазарния дял във всички страни, които попадат в сферата на новите й отговорности. 

Коментирайки новото назначение, Ваня Панайотова споделя: "Истински се вълнувам от бъдещето на L’Oreal Adria-Balkan и съм особено  щастлива, че съм назначена да ръководя  този прекрасен и много мотивиран екип. Очаквам заедно да допринасяме за мисията на компанията - да доставя красота на всекиго, в целия регион."

Бриджит Стрелър ще продължи успешната си кариера като Генерален директор за хъба Чехия, Словакия и Унгария.  Назначена за Генерален директор Балкани през 2004 г. с отговорността да създаде филиали на L’Oreal в Сърбия и България, Бриджит ръководи успешно клъстера Адриатика и Балкани и завоюва за L’Oréal позиции на безспорен лидер  в региона. 

В момента тече процеса на предаване между  Ваня Панайотова и Бриджит Стрелър, а промяната е в сила от  1 март 2020 г.  

L’Oréal присъства в региона като хъб  L’Oréal Adria-Balkan. Структурата на хъба включва три клона - L’Oréal Adria (Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина и експортните пазари на Северна Македония, Албания, Косово и Черна Гора), L’Oréal Balkan (Сърбия) и L’Oréal  Bulgaria (България). L’Oreal Adria Balkan Hub управлява директно 22 бранда на L’Oreal и предлага широка гама  продукти от категориите грижа за кожата, грижа за косата, бои за коса, грим и парфюми чрез всички канали в целия регион.

Последвайте канала на

Novini.bg
1720 1

Коментари 1

Добави коментар
яя

2020.02.27 | 14:03

1

А, крем Юнак има нов доставчик, дядо Муто.......

Добави коментар

Водещи новини