Цветомир Найденов със сигнал за сериозно медийно затъмнение и покриване на информация

  • 11 февруари 2020 00:06

  • 17702
  • 28
Цветомир Найденов със сигнал за сериозно медийно затъмнение и покриване на информация
©

Бизнесменът и собственик на Efbet Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в изпрати писмо до медиите, с който сигнализира за медийно затъмнение и покриване на информация свързана с колосалното неплащане на държавни такси от страна на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от

Става въпрос за сайта "Дневник" и телвизия бТВ. Според Найденов двете медии умишлено са бездействали и са прикрили изнесената от него информация, като по този начин се застрашава свободата на словото и прозрачната журналистика. Novini.bg публикува текста на писмото без редакторска намеса:

Цветомир Найденов: Божков ми каза, че е купил бТВ! В "Дневник" дадох 12-часово интервю и също не излезе нищо

"СИГНАЛ 

за медийно покриване на информация 

Уважаеми господа, 

С това писмо искаме да ви информираме за медийно затъмнение и покриване на информация свързана със сериозни разкрития за злоупотреби в огромни мащаби, подадена от нас към водещи медии в Република България. 

На 27 ноемви 2019 г. установихме контакт със сайтът „Дневник“, част от медийната група „Икономедиа“, където в началото на месеците декември и януари отговорихме на множество зададени към нас въпроси и дадохме няколкочасови интервюта, свързани с предоставени от нас документи и информация, уличаващи българския бизнесмен Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от в укриване и неплащане на държавни такси в огромни размери. 

Цветомир Найденов: Васил Божков е сериен изнасилвач! Насилил е стотици жени, включително и малолетни

На 19 декември 2019 г. се срещнахме и с директора на „Новини и актуални предавания“ Венелин Петков, и с водещия на сутрешния блок Антон Хекимян, на водещата, частна национална телевизия в България – btv. Поводът за срещата беше отново да разкрием и предоставим уличаващи данни за неплащането на държавна такса в огромни размери от Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от и контролирани от него компании. 

Застанахме с лицата си и с всичко необходимо в интерес на справедливостта, законността и закрилата на живота ни, за да предизвикаме журналистически интерес, информиране на обществото и разкриване на евентуални престъпления. 

ДКХ: "Национална лотария" е нарушила Закона за хазарта и години наред е плащала по-ниски държавни такси

За наша огромна изненада и неудовлетворение нито една от сезираните медии, които активно пропагандират свобода на словото и прозрачна журналистика, не реагира. Напротив, информацията не беше оповестена от тях, никога повече не ни потърсиха, не дадоха гласност по темата и дори не направиха опит да проверят твърденията ни. До колкото ни е известно Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от и контролирани от него компании са голям рекламодател в медийна група btv и е възможно медията да е предпочела да запази рекламните си договори на този етап пред това да разкрие и даде гласност на подадената от нас информация на обществото. 

По същото време, притеснени за физическото си оцеляване, подадохме и сигнали до българските разследващи органи. Именно те на 20 декември 2019 г. започнаха разследване по наши сигнали и стигнаха до разкрития, които наложиха повдигане на обвинения и постановяване за задържане на бизнесмена Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от и негови съдружници. 

Гешев: С Божков само загряваме! Разследваме го за убийства в хазарта, той ще се опита да организира хибридни атаки

Уважаеми господа, 

пишем това писмо, за да изразим тревогата си от начина на работа или по-скоро от бездействието на водещи български медии, които имат привилегията да информират българските зрители и читатели. 

На 31 януари 2020 г., повече от месец по-късно, след като бяха проведени разговорите с нас по повод предоставентата от нас информация, журналистът от btv Антон Хекимян ни покани за телевизионно интервю, в което да изразим отново позицията си. В поредица от дни преди това интервю, в национален ефир, включително и в ефирът на телевизията btv, бизнесменът Божков неколкократно беше запитван и заявяваше, че не е търсен от разследващите органи, че той и компаниите му за заплащали коректно дължимите от тях такси и че обвиненията към него са безпочвени, а Прокуратурата и други държавни институции в Република България вече бяха публикували информация и официални позиции, свързани с повдигнатите обвинения и провеждащите се разследвания срещу него. 

Прокуратурата започна да разследва Божков за убийства, принуди и изнасилвания

Потърсихме медиите - btv и „Дневник“, защото вярвахме в техния професионализъм и безкористност, но с настоящето изразяваме огромното си притеснение, че пред тяхната безпристрастност са поставени сериозни корпоративни интреси, които са в сериозен ущърб на нашето общество и защитата на правата на гражданите в нашата правова държава. 

10/02/2020 

С уважение, 

Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в". 

Novini.bg припомня, на 20 декември миналата година Специализираната прокуратура обяви, че започва проверки на фирми на Васил Божков, свързани със залози у нас. Беше образувано досъдебно производство за престъпление, извършено през декември 2017 г. в София, посочиха тогава от държавното обвинение. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също така и данни за изнудване чрез принуда, придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда. 

Спецпрокуратурата започна да разследва фирми на Васил Божков

През 2014 г. "Националната лотария" не плати нито един лев данък, в резултат на "забравен текст" в закона, според който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 г. бе въведен данък 15% от оборота на дружествата с лиценз за извършване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 г. до момента, "Националната лотария" не плаща дължимия по закон данък - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е задължение за друг вид хазартен лиценз. От прокуратурата и АДФИ обявиха, че държавната хазна е ощетена с над 500 млн. лева, като сумата най-вероятно ще нарасне. 

Цветомир Найденов: Проблемът с неплащането на данъци на Васил Божков е най-малкият му проблем

Според изнесените обвинения от страна на Цветомир НайденовЦветомир НайденовЦветомир Найденов е роден на  28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и контрол в, ДКХ години наред е работела под пълното въздействие на Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др. Многократно са възпрепятствани множество оператори от издаване на хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна практика трябва да бъде един път завинаги прекратена и държавата е необходимо да се намеси решително. 

120 страници е искането за екстрадиция на Божков, преведено е на арабски и до дни го пращат в ОАЕ

Към момента е ясно, че Божков е задържан в Обединените арабски емирства, а днес се разбра, че искането за екстрадиция на Божков е преведено на арабски и до дни ще бъде изпратено в ОАЕ. Към момента на Божков са повдигнати седем обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и още две деяния. Освен това е и разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Последвайте канала на

Novini.bg
17702 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар

2020.02.13 | 21:45

28

този заедно със тиквата нещо са замислили.защо не е подведен под отговорност като е знаел от 2015 година а чак сега говори за честност и справедливост.някаква далавера е замислена за да отстранят божков.

бай

2020.02.11 | 09:07

27

Хей, ти защо чака толкова години за да попадеш сигнала, а? Съучастник се явяваш, знаеш ли?

St

2020.02.11 | 08:58

26

Шпионин и доносник.кога теб ще раследват ????????

ПОДЛОГИ

2020.02.11 | 08:23

25

НОВИНИ.Б ПОДЛОГИ НА ОПРЕДЕЛЕНИ БИЗНЕС КРЪГОВЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2020.02.11 | 01:00

6

tozi dolen pederas sam si podpisva smartnata prisada iavno ne znae sas ko si ima rabota i kade se namira glupak vsicko tova deto laliash e svarzano sas ciganskiat premier a toi ne proshtava

Bai hui

2020.02.11 | 08:23

24

pak kazvam cheteneto ne vredi a ti imash seriozna nujda da si suzdadesh gunki na gladkiq si mozak. oligofren

ГРАД КОЗЛОДУЙ

2020.02.11 | 06:09

19

СЪСИПВАНЕТО НА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ започна от СДС И ИВАН КОСТОВ

Bai hui

2020.02.11 | 08:19

23

naish ko ......imam ui do kozlodui

240 СДС- Ай дука ни докараха до тука

2020.02.11 | 07:51

22

Трябваше да бъде съден и обесен пред"Коня",заедно със Сашо Нуреза,Крастав Петка ,Бакъря и Катъря.

ПрероденПастиркин

2020.02.11 | 07:50

21

Много хора не знаят тук,че Сашо Нереза е истински БоГ/к/Лук!

ГРАД КОЗЛОДУЙ

2020.02.11 | 06:10

20

РУМЕН РАДЕВ е най добрия президент на БЪЛГАРИЯ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

2020.02.11 | 05:14

18

БОЙКО се хвалеше щото ял филия с мас а колко хора са гладни болни жадни без работни

ГРАД КОЗЛОДУЙ

2020.02.11 | 05:12

17

БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ първия БЪЛГАРСКИ премиер използвал сълзотворен газ срещу своя народ

Добави коментар

Водещи новини