Вестник "Сега": Ежедневниците са на смъртен одър

  • 17 декември 2019 14:24

  • 1613
  • 2
Вестник "Сега": Ежедневниците са на смъртен одър
©

Редакцията на вестник "Сега" публикува специално обръщение към своите читатели във връзка с променята, която предстои. Печатното издание става седмичник от Нова година. От януари ще има само съботен брой. Очаква се обаче да се публикуват ежедневно новини на сайта на "Сега".

"На почти прощаване" - така е озаглавен анонсът на весника за предстоящите промени. В него се прави и своеобразен анализ на състоянието на печата. Подчертава се липсата на качествана журналистика. Затова се и обезмисляло съществуването на рубриката "Прелет над печета".

"Ако трябва да сме честни, рубриката отдавна е полубезпредметна, защото на вестникарската сергия положението е трагично. Как да се майтапиш с органи, които са на смъртен одър. Без да даваме персонални оценки - какво и какви ежедневници останаха на тоя клет пазар?", пише редакцията на "Сега".

Разпространението на вестници и списания става държавно

Оттам не пропускат да споменат и факта, че явно или не оставащите на пазара вестници са собственост на депутата Делян Пеевски.

Ето и останалата част от обръщението на вестник "Сега" към читателите:

"Вестниците и вестникарите нямат полза да произвеждат журналистика. Някакви последни мохикани - отделни личности, не редакции, правят отчаяни опити да правят журналистика, но нито има кой да ги оцени, нито кой да плати за това.

В тая работа, естествено, има две страни - журналисти, които са уморени от неблагодарен труд, и читатели, които не се интересуват от журналистика. Журналистиката (нямаме време и място за дефинитивни отклонения) изглежда не е необходима нито на политиците, нито на гражданите. Вече всеки може да стане журналист във Фейсбук, стига да умее да се изразява емоционално. Анализът, хладният разум, разсъдливостта, експертизата – всичко това вече не е интересно и никой не е готов да плаща за такова съдържание.

Тъй че вестникарството, както е казал поетът, върви към своята „обяснима развръзка и естествен процес“. Но ние упорстваме и ще продължим да се опитваме да плаваме срещу течението в нов, адаптиран плавателен съд, с който да порим на дните водите, както е казал Никола Вапцаров."

Последвайте канала на

Novini.bg
1613 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.12.17 | 14:42

2

Цървули!!!Не ревете за жълтите парцали!!!Ще четете мен!!!Аз съм Вестоносец на Истината,Рицар на Светлината в Зоната на Здрача,Първа Инстанция в Интернет пространството,Институция с Авторитет,Безпристрастност и Неподкупност!!!Ура и Слава!!!

Българин

2019.12.17 | 14:35

1

А кога ще се прощаваме с н.о.в.и.н.и.б.г.?

Добави коментар

Водещи новини