СЕМ стартира процедура за освобождаване на шефа на БНР

С 2 гласа „за” и двама въздържали се, Съветът за електронни медии (СЕМ) реши да започне процедура по предсрочното освобождаване на директора на Българското национално радио Светослав Костов.

До решението се стигна след скандали и протести в националното радио, предаде БТВ.

Съдебният репортер Силвия Великова и нейни колеги публично заговориха за цензура и опит на ръководството да влияе на редакционната политика под външен натиск, докато контрапротестиращи съзряха опит да се спрат „реформите”, които Костов планирал да направи. Междувременно, все още не е ясно защо програма „Хоризонт” замлъкна за половин ден именно в разгара на скандала с Великова – и то по времето, когато в ефир трябваше да звучи именно предаването, водено от нея.

Костов имаше седмица сам да напусне, но отказа.

Коментари

 1. 2019.10.09 | 14:28

  Каква излагация какъв срам ,какво падение пред обществото и каква некомпетентност на СЕМ да освободи един доказал се боклук назначен от СЕМ.Но може би други са го назначили тоя мишмурок

 2. 2019.10.09 | 14:17

  .Сем трябва да се закрие .Те са виновни за назначаването, както на този боклук така и на другия на БНТ,която вече не се гледа от 70-80 % от тв зрителите

 3. 2019.10.09 | 12:46

  Спокойно, няма да има освобождаване, всички е прах в очите на хората,ще си останеш на поста,нали и те са в играта. искай тяхните оставки,няма ти да си бушона.

 4. 2019.10.09 | 12:43

  Ами какво ще правят Краси И Валя, пардон Танчето иМечо?????

 5. 2019.10.09 | 12:40

  Направете провера в БНР Кърджали!!!!!!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Медия и реклама

още

Анкета

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Избрано от Интернет