Ръководството на БНТ с позиция за поведението на Волен Сидеров в предаването "Референдум"

  • 02 октомври 2019 09:21

  • 1187
  • 2
Ръководството на БНТ с позиция за поведението на Волен Сидеров в предаването "Референдум"
© Булфото (архив)

Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ. Това съобщиха от Българската национална телевизия.

"Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа", се заявява още в съобщението.

Радина Лазарова
1187 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пешо

2019.10.03 | 09:20

2

ПОРЕДНИЯТ му ПЛАТЕН " СЦЕНАРИЙ " !?...

Гражданин

2019.10.02 | 10:42

1

А защо БНТ не направи допитване, искат ли зрителите или не, да им натрапват от екрана определени муцуни? И защо БНТ само определя на кой какво му се гледа и го презентира като обществено полезно?

Добави коментар

Водещи новини