Русия обвини "Дойче веле" в политическа намеса

Отразяването на масовите протести в Москва от германската електронна медия "Дойче веле" е недостоверно и е опит за намеса във вътрешните работи на Русия.

Това заяви днес външното министерство в Москва, цитирано от ДПА. В изявлението на ведомството се казва още, че тази констатация е направена на среща с германския шарже д'афер Беате Грецки.

Кореспондент на "Дойче веле" бе задържан за кратко на 27 юли по време на протестите на привърженици на опозицията срещу отказа на властите да регистрират опозиционни кандидати за местните избори в Москва на 8 септември. Впоследствие ръководството на германската медия внесе протест в руското външно министерство. От руска страна заявиха, че "Дойче веле" е подстрекавала към участие в протестите и че кореспондентът е бил "активен участник в незаконни действия". От медията отрекоха тези обвинения.

Руската полиция задържа над 2000 човека на протестите, състояли се през двата последни уикенда. Бруталните действия на полицаите срещу мирни демонстранти, документирани със снимки и видеоклипове онлайн, предизвикаха критики по света, припомни ДПА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Медия и реклама

още

Анкета

Ще падне ли още цената на биткойна?

Ще падне ли още цената на биткойна?

Избрано от Интернет