Gipsy Kings пеят за гости на Fibank

  • 13 август 2018 13:43

  • 2127
  • 2
Gipsy Kings пеят за гости на Fibank
©

И това лято Банско беше музикална арена на джаз изпълнители от цял свят - станалият вече световноизвестен Банско Джаз Фест се проведе за 21-ви път. Концертите привлякоха над 60 000 посетители, които се наслаждаваха на изпълненията на популярни музиканти и банди от цял свят.

Специалната VIP джаз вечер на Fibank (Първа инвестиционна банка), която традиционно се провежда по време на феста, се състоя в петък на 10-ти август 2018 в градината на "Ла Веранда" в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Сред гостите бяха клиенти, партньори и приятели на банката.

Стилният коктейл започна в 19:30 ч. с кулинарни изненади и специални гости – легендарната група
Gipsy Kings.От сцената звучаха любими хитове на публиката като Bamboleo, DjobiDjoba, Volare, Un Amor. Gipsy Kings за пореден път показаха, че хубавата музика няма възраст. Групата издава първия си албум през 1987 г., който за кратко става мултиплатинен. Те имат продадени над 25 милиона албума, нoсители са на много световни награди, сред които "Грами" и "Латино Грами".

След коктейла гостите получиха комплимент от Fibank и с осигурен транспорт от организаторите стигнаха до площада, където се насладиха на изумителните изпълненията на Lisa Simone и Matt Bianco. Атмосферата беше наситена с танци, джаз и свежия полъх на Пирин планина. А след 23 ч. партито продължи в пиано бар Sing Sing "Кемпински", като специален гост беше британската банда The David Dower Trio.

Международният джаз фестивал в Банско е най-големият летен музикален форум в България. Музикалното събитие вече 16 години се осъществява с подкрепата на Fibank (Първа инвестиционна банка), която за поредна година бе генерален спонсор. За разлика от много други фестивали, непросъществували във времето поради липса на финансова подкрепа, която може да доведе до фалит на организаторите, фестивалът в Банско се проведе за 21-ви път това лято.

За поредна година феновете на джаза в България се радваха на безплатни концерти и за една седмица забравиха проблемите си благодарение на подкрепата и партньорството на Fibank (ПИБ) с мажоритарни собственици Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев. По мнение на всички присъствали този фестивал бе незабравимо преживяване за сетивата.

Последвайте канала на

Novini.bg
2127 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2018.08.13 | 15:41

2
Страхотен джаз фестивал! За поредна година!
Вася

2018.08.13 | 14:38

1
Уникален джаз фест, уникални Джипси Кингс! Евалата! И пак да дойдат.

Добави коментар

Водещи новини