SPORTAL.BG и водещата швейцарска медийна група RINGIER AG придобиха най-голямата спортна медия в Румъния

  • 03 юли 2018 15:00

  • 4622
  • 0
SPORTAL.BG и водещата швейцарска медийна група RINGIER AG придобиха най-голямата спортна медия в Румъния
©

Съвместната компания (на Ringier Romania S.R.L. и българската Sportal Media Group) Ringier Sportal S.R.L. постигна споразумение с Intact Media Group за придобиването на водещия румънски бранд Gazeta Sporturilor. Чрез това придобиване Ringier Romania ще се превърне в безпрецедентен лидер в дигиталните медии в страната.

Споразумението се отнася както за дигиталната платформа GSP.ro, така и за хартиеното издание на Gazeta.

GSP.ro е на първо място измежду всички спортни портали и сред десетте най-популярни румънски информационни уебсайтове и също така е лидер в дигиталните спортни новини с повече от 3,5 млн. уникални посетители месечно. Хартиеното издание на Gazeta продава по около 20 000 копия дневно.

„Придобиването на Gazeta е изключително важен повратен момент за нас – като компания в сферата на дигиталните медии, притежаваща силно журналистическо ДНК. Gazeta Sporturilor ще бъде още едно изключително силно предложение към нашите читатели. Основната мощ на марката Gazeta е много високото качество на съдържанието, създавано от най-уважавания спортен редакторски екип в страната, ръководен от един от основните румънски разследващи журналисти Каталин Толонтан. След близо две десетилетия, съм изключително щастлив отново да приветствам екипа на Gazeta в Ringier Romania“, заяви Михнеа Василиу – директор на Ringier Romania, добавяйки: „Заедно със Sportal Media Group Bulgaria ние създаваме идеална съвкупност от ноу-хау и потенциал. Всичките участващи в придобиването страни изгарят от желание да създадат за спортните фенове и ентусиасти в Румъния нещо голямо, висококачествено и с иновативен характер“.

„Gazeta е известен с това, че предлага най-качественото съдържание на спортни новини в Румъния. С нетърпение очаквам да дадем нашата подкрепа на марката, благодарение на опита и уменията на нашите екипи. Заедно с Ringier Romania ще инвестираме в технологичната инфраструктура на сайта GSP.ro, с което ще увеличим висококачественото съдържание на платформата. В същото време ще предоставим smart-решения в областта на рекламите, които да са привлекателни както за феновете на спорта и залозите в Румъния, така и за международните рекламодатели“, заяви Стилян Шишков – Изпълнителен директор на Sportal Media Group, който отговаря и за водещата в България спортна медия Sportal.bg.

„Благодарна съм, че успяхме да спечелим верността на една значителна спортна аудитория и че успяхме да създадем мощен бранд – Gazeta Sporturilor. Към този момент, имайки предвид, че стратегията ни е да се фокусираме върху основните ни медийни разпространения, дигитален и радио-бизнес, решихме, че Ringier е най-доброто място, на което да запазим качеството на GSP, да го развием до следващо ниво и да обединим всичките му екипи. Щастлива съм от това споразумение, което ще е ползотворно за всички страни и на всички пожелавам късмет“, каза Камелия Войкулеску – президент на Intact Media Group.

Придобиването на хартиеното издание и дигиталната платформа на Gazeta Sporturilor от RINGIERS SPORTAL се очаква да бъде завършено през септември 2018 г. В момента то подлежи на разглеждане от компетентните власти, извършващи контрол на сливанията, които трябва да дадат одобрението си.

„Ще направим така, че GSP.ro да продължи да развива лидерската си позиция на номер едно спортен портал в Румъния“, заяви Робин Линг, член на Изпълнителния съвет на Ringier AG, допълвайки: „Ние ще използваме голямата синергия осъществена в резултат на съвместната ни компания. Комбинацията от издателските активи на Ringier, експертизата в електронната сфера на Sportal Media Group и висококачественото спортно съдържание на Gazeta ще създаде и наложи изцяло нови стандарти“.

 

За RINGIER SPORTAL S.R.L.

RINGIER SPORTAL S.R.L е 50:50 акционерно дружество между Ringier Romania S.R.L., дъщерна компания на базираната в Швейцария Ringier AG и Sportal Media Group Bulgaria, което е създадено през март 2018 г.

За Ringier Romania S.R.L.

Създадената през 1992 г. Ringier Romania е най-голямата дигитална издателска група в Румъния и ключов играч в местния медиен пазар. Портфолиото на компанията по отношение на хартиените им и дигитални издания включва някои от най-емблематичните имена в местните медии, сред които са: Libertatea, Noizz, ELLE, Viva!, Unica, Avantaje, Glamour, Revista Psychologies, както и пазарните лидери в специализираните услуги – eJobs и Imobiliare.

За Sportal Media Group Bulgaria

Sportal Media Group поддържа и управлява дигиталната медия Sportal.bg, която е неоспорим лидер и най-успешен спортен портал в България, стартиран през март 2006 г. Sportal Media Group е работодател на над 60 журналисти, които всекидневно създават по над 300 новинарски материала. Сайтът в момента се радва на над 85 000 000 преглеждания месечно. Той е и първият български уебсайт, стартирал собствена телевизия. Освен Sportal.bg, Sportal Media Group управлява над 40 интернет сайта и повече от 45 канала в социалните медии. Сайтовете на Sportal Media Group водят класирането в сферите: спорт, новини и политика, бизнес, лайфстайл, e-commerce и услуги. Групата е водещ експерт в развитието на интернет платформи и управлението на спортно-ориентирани информационни продукти и услуги, съчетани с уменията на изключителен редакторски екип.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
4622 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини