Гледай на живо

ЕВРО 2020: Италия - Уелс

"Телевизия Европа" купува радио "105,6 Новините сега"

27 март 2018 16:45

"Телевизия Европа" купува радио "105,6 Новините сега"
© pixabay.com
3864 3

"Телевизия Европа" купува радио "105,6 Новините сега" – последният проект на най-бързо развиващата се радио група "Оберон".

Проектът е без еквивалент в България с 24-часовата си програма, състояща се от новини и информационни предавания. Новото име на радиото е „Радио Европа – Новините сега“ . Сливането ще осигури на радио аудиторията достъп в реално време до новините и публицистиката на „Телевизия Европа”, съобщиха от телевизията.

Този вид сътрудничество между телевизия и радио в последните няколко години безспорно показа, че е успешен подход за увеличаване обхвата на публиките както на радио, така и на телевизионните канали. Слушането на радио програми в автомобилите в София е увеличено в пъти и подобен вид симбиоза на излъчване достига до много слушатели в трафика на големия град.

Високо професионалната публицистика на ТВ Европа ще се съчетае с динамичния формат на радио „105,6 Новините сега“. Звездният екип радио водещи Ива Дойчинова, Елена Розберг и Евелина Павлова ще редуват изявите си с авторитетни публицисти и анализатори като Георги Коритаров, Николай Лефеджиев, Ани Балджиян, Димитър Вучев, Кузман Илиев, Владимир Сиркаров, Антон Тодоров и много други. Очаква се стартът на проекта да бъде в средата на месец април тази година.

Плановете на двете медийни групи са за разширяване на покритието на „Радио Европа – Новините сега“ чрез участие в конкурси за лицензии и придобиване на съществуващи радио канали в страната.

Новинарските емисии на “Радио Европа-Новините сега“ ще продължат да се излъчват във всички градове, покривани от сигнала на радиостанциите Фреш, ФМ+, Зи Рок и Мелоди – с над 40 предавателя в страната.

Филип Епитропов
3864 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Перфектно

2018.05.02 | 17:22

3
Ще мога постоянно да съм информиран докато шофирам или съм навън! Браво!
тт

2018.05.02 | 17:21

2
Няма ли да се казва "Новините на Герб" - новото радио?
да се знае

2018.03.27 | 18:52

1
ТВ европа е на костов

Добави коментар

Водещи новини