Вижте позицията на БТВ по скандала със Слави Трифонов

  • 28 март 2017 13:54

  • 64625
  • 15
Вижте позицията на БТВ по скандала със Слави Трифонов
© Gettyimages

bTV отмени излъчването на епизод от предаването „Шоуто на Слави”, в който водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания. Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност. Това е един от крайъгълните камъни на нашия успех като водеща медия в България, пишат в становището си от телевизията bTV, изпратено до медиите по повод казуса със свалянето на снощното предаване на Слави Трифонов.

Реакцията идва малко след като Трифонов даде пресконференция, на която обяви, че му е била наложена цензура.

„Разбира се, Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е свободен да изразява своето политическо мнение и да се ангажира с демократично политическо движение. Верни на принципите си, ние сме готови да му дадем възможност да изразява своите възгледи в нашите актуални предавания. В същото време в тях ще представяме и различните мнения на всички останали заинтересовани страни“.

„bTV следва българските медийни закони и собствените си журналистически принципи. Това правило трябва да бъде прието от всички наши служители и партньори, без изключение. Писмото съдържаше ултиматум към депутатите – да започнат работа по инициираните от шоумена и подкрепени от референдум промени в избирателната система“.

Ето и цялата позиция на bTV:

През последната предизборна кампания bTV за пореден път доказа, че е водещият източник на информация и новини с политическа тематика, на опит и на компетентност - след близо месец балансирани дебати в актуалните предавания, с интервютата на двамата водещи кандидати за премиерския пост и с мащабното отразяване на изборния процес на 26 март. Данните за гледаемостта показват, че това е широко припознато от българските зрители и ние им благодарим за продъжлаващата подкрепа.

Този успех е изграден върху здравата основа на безпристрастно и обективно отразяване на политическите процеси както в публицистичните предавания, така и в новинарските емисии. bTV е решена да запази тези стандарти в програмата си. Затова вчера bTV отмени излъчването на епизод от предаването „Шоуто на Слави”, в който водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания. Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност. Това е един от крайъгълните камъни на нашия успех като водеща медия в България.

Разбира се, Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е свободен да изразява своето политическо мнение и да се ангажира с демократично политическо движение. Верни на принципите си, ние сме готови да му дадем възможност да изразява своите възгледи в нашите актуални предавания. В същото време в тях ще представяме и различните мнения на всички останали заинтересовани страни. bTV следва българските медийни закони и собствените си журналистически принципи. Това правило трябва да бъде прието от всички наши служители и партньори, без изключение“, посочват от медията.


 

Мая Йорданова
64625 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
дааа

2017.04.19 | 16:34

15
ердоганска медия,така се прави в турция зашото е султанска,тук е БЪЛГАРИЯ и има демокрация---АНАДЪМО!!!!!!!!
alexn

2017.04.19 | 16:33

14
БТВ да наблегне на турските сериали!!! БТВ да ебе майката на Левски и Ботев! Важно е а 19.02. да се лее турска реч от екрана на БТВ!!! Това е БТВ една клоака излъчваща турски сериали и охулваща българите!
Атанас

2017.04.19 | 09:13

10
ИзДисЛав Трифонов. Крайно време е на този мега чалгаджия и клоун да му биете шута от бTV. Голям родолюбец , голяма работа.
бай КОР

2017.04.19 | 16:31

13
Асане зад него застанаха 2,5 мил, а зад всички партии на изборите също толкова, е кой е за бунището и това не е за него а за нас народа, бе тоя референдум...До като има такви отрепки като теб ще сме на тоя хал....

2017.04.19 | 10:18

12
С две думи, скарали са се за пари. Славчо иска да мине по тънка лайсна и да не плаща за политическите си амбиции. БТВ от своя страна му казва : Заповядай, но шоуто си е шоу и ти печелиш от реклами, а ние дерем бандитите, наречени политици. Така че, ако искаш да ставаш такъв изяжда
цензура

2017.04.19 | 09:14

11
Босфор ТВ и Нова телевизия са просто едни жалки гербаджийски слуги...
стам

2017.04.19 | 09:13

9
Не само БТ,Страшно богат,страшно корумпиран,талантив,но без капка съвест,
:(

2017.04.19 | 09:12

8
Гадна турска , лигава телевизия.

2017.04.18 | 01:20

7
медия и политическа неутралност ? виц или първоаприлска шега
Веселин Василев

2017.04.18 | 01:20

6
БТВ - я си го начукайте.
Niki

2017.04.18 | 01:19

5
БТВ на боклука

Добави коментар

Водещи новини