Продава се Нова тв

  • 31 юли 2011 08:33

  • 17871
  • 32
Продава се Нова тв
© Интернет

Шведските собственици на Нова тв и “Диемите” Modern Times Group са изключително недоволни от развитието на медията, за която платиха 620 млн. евро преди две години. Те са заявили пред изпълнителният директор Светлана Василева, че вече търсят купувач за българските си програми, а от нея зависи да ги направи интересни и продаваеми, съобщиха за “ШОУ” източници от Нова тв.

За тази година приходите им са сринали с 15 %, а рейтингът едва с 2. Равновесието в MTG поддържат “Диемите”, които леко са увеличили както гледаемостта си, така и приходите си от реклама.

bTV медия груп и собствениците на Нова тв MTG владеят почти 90 % от тв рекламата у нас, показват маркетинг данните за първата половина на тази година. От тях обаче 2/3 се падат на bTV. Това се дължи на нечестни игри и хищнически бизнес похвати, твърдят конкурентите от Нова телевизия.

Стресната от действията на конкуренцията и решенията на собствениците, Василева изпрати жалба до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) срещу рекламната политика на bTV и обяви, че готви генерални промени в програмната схема на Нова.

Засега се знае само, че от есента Нико Тупарев няма да има нито едно свое предаване в ефира на първата частна българска телевизия, а Иван и Андрей ще трябва генерално да преразгледат тв проектите си, ако искат да се задържат на екран.

Жалбата на Василева до КЗК е пиар ход, защото няма правна стойност. Единствената й цел е да отклони част от големите рекламодатели от “тортата” на bTV.

Иначе няма юридически регламент за продажбата на рекламното време. Всяка една телевизия или медийна група си е негов собственик и може да си прави каквото си поиска.

От bTV отговориха на сигнала от Нова, че големият интерес на рекламодателите към тях се дължал на страхотната им програма. И не споменаха и дума за отстъпките и бонусите, които предлагат на клиентите си. От отдел “Продажби” не обясняват и как така рейтингът на телевизиите на евреина Лаудер у нас се е качил само с 2 до 3%, а пазарният дял е скочил с 31 %.

Последвайте канала на

17871 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
agua

2011.08.05 | 12:36

22
Истината е, че и Нова и БТВ са вече пълни боклуци, и си го карат така защото не им пука за зрителя. А зрителите като истински малоумници ги гледаме и им правим рейтинг и съответно пари. Кое е хубавото от програмата на БТВ? Турски сериали в прайм тайма два български сериала, а съботно неделните им филми понеже вече изчерпаха 20-годишните са поне отпреди 30 години и цялата тая боза се повтаря по всичките им канали и видители това била качествена продукция? Айде бе! Само че на тях наистина не им пука нали си взимат парите от реклама. А знаете ли колко малко телевизийки имат желание да работят и имат идеи и дават хляб на млади хора, борят се да оцелят но не би, нямат шанс , не и в тая държава , не и при наличието на БТВ и Краси Гергов. Но системата е бетонирана и всички вкупом от големите фирми през рекламните агенции работят за нея. Е мили зрители заслужаваме си съдбата.
молодец

2012.07.24 | 11:08

32
Така е изключително много мразя бтв защото според тях има две мнения в телевизията като бизнес - тяхното и грешното дето се вика. И все им голяма работата, все първи навсякъде, все другите телевизии са криви, а те са прави. Има наши и ваши в тази умряла телевизия. Примерно не им изнася факта, че Сидеров може да изкара нечии кирливи ризи на показ и съответно нито го канят в някое предаване, нито го интервюират. Ами направете го е простаци с вас бтв насрани п*ндели, за да може големия процент зрители да види истината, а не вашите прикрити пропаганди. И благодарение на тая тъпа телевизия бтв, славчо трифката докара циганизацията в България като даде слава и власт на мангасарските лидери гъзис и софка. Благодарим ти бтв профанска телевизийке.
saddsasda

2012.07.24 | 11:06

31
BTV sucks . Ve4e ni6to ne gledam po tazi televiziq
zxc

2012.01.11 | 19:29

24
Куха лейко,става въпрос за "нова",не за "бтв".Толкова идиоти,а само един пак не е разбрал за кво става въпрос.
negleda6tiq

2012.07.24 | 11:06

30
как да направят гледаема телевизия хора които са сьс 60 години назад вьв мисленето сьс водещи сьс говорни дефекти и дебилно поведение вьв ефир сьс програмен директор сьс руско образование и мислене на заводски профсьюзен деятел .Все повече започват да приличат на арменска вечеринка -за всекиго по нещо но без грам маркетинг преди да сьставят програмата ,а има толкова прост подход хората са го измислили преди70 години попитаи зрителите си какво им се гледа
Класик

2012.07.24 | 11:04

27
офф божеее боже, прибирай ме вече че ни са издържа на това напрежение. Абе човек, били с такова мислене от преди 60 години. Аз съм си писал с мексиканци и американци преди няколко дена и с англичани също вчера и нали уж всичко напреднало, тоест няма нищо изостанало отпреди 60 години и какво дават? Знаеш ли какво ми писаха те? Че освен реклами и телевизионни игри и тук таме някоя плоска комедийка, друго няма. Ако това ще е за в бъдеще, то аз си искам отпреди 60 години поне да чета за новите съветски двигатели, турбини и ядрени реактори. Доста по интересно беше преди години, не мислиш ли?
neutral

2012.07.24 | 11:05

29
спрях да гледам нова тв заради изключително дългите рекламни блокове и много засиления им звук - филм който е половин час, така да го натъпчат с реклама че да стане повече от час - на нищо не прилича това
neutral

2012.07.24 | 11:05

28
Спрях да гледам нова тв заради изключително дългите рекламни блокове и много засиления им звук - от филм който е половин час, го тъпчат с толкова много реклама че става повече от час - на нищо не прилича това! Ако си мислите че сме офсе и ще гледаме каквото ни пуснете, не сте познали!
Петко

2012.07.24 | 11:02

26
Само, като видях информацията от къде идва, и се чудя дали да вярвам или да не вярвам. Цитат"съобщиха за “ШОУ” източници от Нова тв." От жълт вестник информация, голям смях.
IVO

2012.07.24 | 11:01

25
Нова телевизия е умряла отдавна,само тъпи реклами и филми отпреди 50 години ,които въртят по 100 пъти годишно.Сменете се изобщо не на нова а на btv ,по добре ше е за вас:
Петко

2011.08.05 | 12:38

23
Само, като видях информацията от къде идва, и се чудя дали да вярвам или да не вярвам. Цитат"съобщиха за “ШОУ” източници от Нова тв." От жълт вестник информация, голям смях.
Хейтъри

2011.08.05 | 12:35

21
Като не ви харесва Нова Тв що я гледате?Аз си я гледам редовно и съм си доволен.Стига сте хейтвали и отивайте да си гледате тъпите чалга канали като Планета и сякви простотии.Нова Rlz !
ттт

2011.08.05 | 12:34

16
Простотията , ЛИГОТИЯТЯ, чалгията много дойдоха вече на тази телевизия !!!!! Не напразно "Господари на ефира" скапват от подигравки водещите, които даже не могат да си прочетът новините! Иначе я наблъскаха само с малоумни игри с празноглави блондинки, които даже не знаят с каква цел са на екрана !!!!! Това не е телевизия, която да е находчива , и в която да работят наистина професионалисти. А на Иван и Андрей просто трябва да им се забрани изобщо да се показват на екран!!!! Да не говорим, че само се води ефирна. Ако не се гледа през кабеларка, абсолютно никаде в страната не съм виждал някакво добро качество на сигнала. Филмите, които излъчват са няколко и са от 199... год и се повтарят едни и същи. Абе няма нещо, което да те накара да спреш на нея и да се загледаш !!!!! По-добре да се спре наистина, та да се насочат пари към наистина проспериращи телевизии.

2011.08.05 | 12:35

20
Напълно подкрепям мнението Ви за "опосумите" - Иван и Андрей.

Добави коментар

Водещи новини