Увеличиха капитала на Общинска банка

  • 02 октомври 2012 12:51

  • 1076
  • 0
Увеличиха капитала на Общинска банка
©

Столичният общински съвет гласува увеличаването на капитала на Общинска банка на извънредно заседание. В четвъртък градският парламент отложи гласуването на доклада, с което да увеличи капитала на банката, защото не успя да събере нужния кворум по време на заседанието си. Зад миноритарния акционер стоят фирми на бизнесмена Христо Ковачки, посочиха тогава от ГЕРБ.

След поредните дълги дебати по темата общинските съветници гласуваха и приеха предложението за апортиране на вноска за увеличаване на капитала на Общинска банка. Решението включва и свикване на общо събрание на акционерите.

Вносителят на предложението Орлин Алексиев от ГЕРБ припомни, че общината си върна контрола на банката през ноември миналата година. Водят се обаче три съдебни дела и докато се чака изходът им общината трябва да е увеличила капитала си в банката, каза още Алексиев и допълни, че в противен случай общината може отново да загуби контрола си над банката.

По време на дебатите съветникът от БСП Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в изнесе непотвърдени данни за освободени членове на управителния съвет срещу огромни възнаграждения, както и за различни сключени договори за информационно обслужване, които не се изпълнявали. Той поиска отговор за сигнали на различни нарушения. Групата на БСП не гласува по доклада заради тези доводи.

В отговор кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска каза, че необходимостта за увеличаване на капитала е безспорна, за да може общината да бъде мажоритар с право за взимане на решения. Всички въпроси за управлението на банката са сериозни, трябва да се поставят в комисиите, каза още Фандъкова. Вече имаше такова питане и проверка по него, допълни тя.

Novini.bg
1076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини