Печалбата на "Фокскон" за първото тримесечие расте със 72 на сто на фона на засилено търсене на сървъри за изкуствен интелект

  • 14 май 2024 12:20

  • 319
  • 2
Печалбата на "Фокскон" за първото тримесечие расте със 72 на сто на фона на засилено търсене на сървъри за изкуствен интелект
© gettyimages

Тайванската корпорация "Фокскон" (Foxconn) е успяла да постигне 72-процентов ръст на печалбата си през тримесечието от януари до март на фона на силното търсене на сървъри за работа с технологии за изкуствен интелект. Растежът все пак е останал под очакванията, информира Ройтерс, цитирани от БТА.

Най-големият производител на договорна електроника в света съобщи, че нетната му печалба за първото тримесечие на годината е нараснала до 22,01 милиарда нови тайвански долари (679 милиона щ. долара). Печалбата на "Фокскон" бе в размер на 12,8 милиарда нови тайвански долари през същото тримесечие на миналата година, когато финансовият резултат бе засегнат от отписване за 17,3 милиарда нови тайвански долари (533,88 милиона щ. долара), свързано с неговия дял от 34 на сто в японския производител на електроника "Шарп корп" (Sharp Corp).

Въпреки че печалбата не надхвърли прогнозата на анализаторите за ръст до 29,31 милиарда нови тайвански доларa, това беше третото поредно тримесечно увеличение на печалбата за "Фокскон".

Китайският строител Agile изпадна за пръв път в просрочие по доларови облигации на компанията

През първото тримесечие т.г. потребителската електроника, включително смартфоните, са отговаряли за 48 на сто от приходите на компанията, докато облачните и мрежови продукти, в това число и сървъри, са допринесли с 28 на сто.

"Фокскон" заяви, че очаква приходите за настоящото, второ тримесечие да нараснат значително на годишна основа, като цяло в съответствие с предишните прогнози.

Последвайте канала на

Калина Христова
319 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:15

2
❤️ Г­­о­­р­е­­­щ­­и­ ­­м­о­­­м­­и­ч­е­т­а­ ­­­в­­и­­ ­о­ч­­а­­к­­в­­­а­­­т ­-­ X­­­1­8­­­.­F­­U­N

2024.05.14 | 15:00

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини