Турската централна банка повиши основната си лихва до 42,5%

  • 21 декември 2023 15:25

  • 844
  • 0
Турската централна банка повиши основната си лихва до 42,5%
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Руските наборници ще получават военните си повиквателни по дигитален път от есента догодина, става ясно от документ, публикуван на сайта на Кремъл, предаде ДПА.

На наборниците вече няма да им се налага да се явяват лично в местните си наборни комисии, както предвижда настоящето законодателство. Освен това в министерството на отбраната ще бъде създаден нов пост на ниво заместник-министър, който ще отговаря за цифровизацията.

Турската централна банка ще обяви днес решението си за нивото на годишния лихвен процент

През април президентът Владимир Путин подписа нов закон, който позволява мъжете по-лесно да бъдат призовавани на военна служба. Той предвижда повиквателните вече да не се връчват лично и регистрираните онлайн наборници да нямат право да напускат Русия преди да се явят за служба. Ще бъде създаден и дигитален регистър на наборниците.

Според съобщения в медиите обаче има проблеми с изпълнението, отбелязва ДПА. Новият закон предизвика и опасения, че е възможна нова вълна на мобилизации, за да бъде посрещната нуждата от войници за бойните полета в Украйна.

По време на маратонска сесия с въпроси и отговори преди седмица Путин заяви, че няма необходимост от нова мобилизация и че тристата хиляди военни, призовани на служба миналата есен, се "сражават отлично".

Последвайте канала на

Калина Христова
844 0

Свързани новини

Водещи новини