Олаф Шолц планира офанзива за стимулиране на икономическия растеж на Германия

  • 29 август 2023 21:39

  • 16355
  • 2
Олаф Шолц планира офанзива за стимулиране на икономическия растеж на Германия
© Getty (архив)

Правителството на Германия планира да започне "офанзива" за стимулиране на икономическия растеж, заяви днес германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021. Той каза това по време на среща на кабинета, на която беше отбелязана половината от четиригодишния мандат на коалиционното правителство на Федералната република, предаде ДПА.

Управляващата коалиция в Берлин се състои от три политически формации - Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на канцлера Шолц, Свободната демократическа партия (СвДП) и "Съюз 90"/"Зелени"

"Ще използваме и данъчни мерки, за да гарантираме, че инвестициите ще бъдат реализирани сега и няма да бъдат отложени", посочи Шолц.

Германският канцлер представи план за икономическото развитие на Федералната република, включващ данъчни облекчения за компаниите, намаляване на бюрокрацията, инвестиции в опазване на климата, привличането на повече квалифицирани работници от чужбина и по-бързи процедури за планиране и одобрение в областта на инвестиционните проекти.

"Не трябва да бъде допуснато настоящият икономически спад да възпрепятства дългосрочните бъдещи инвестиции на компаниите или да доведе до допълнителен спад в жилищното строителство", се посочва още в плана.

Шолц: В Германия трябва да започнем да използваме геотермална енергия

Очаква се утре част от предложените промени да бъдат включени в законопроект. Върху него работи финансовият министър Кристиан Линднер, който е и партиен лидер на Свободната демократическа партия.

Последвайте канала на

Novini.bg
16355 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lissa

2023.08.30 | 02:25

2
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Xmiss.pw

2023.08.29 | 22:49

1
Офанзива на х у я ли?

Добави коментар

Водещи новини