ББР ще отпуска кредити на фирми, кандидатстващи по проекти

  • 05 юни 2023 20:42

  • 16764
  • 0
ББР ще отпуска кредити на фирми, кандидатстващи по проекти
© Novini.bg

Българската банка за развитие стартира първата си програма, разработена съвместно с бизнеса. Банката ще отпуска кредити на фирмите с проекти по национални и европейски програми.

Вече одобрени кандидати ще могат да получат финансиране до 100%, а тези, които още не са подписали договорите си за безвъзмездна помощ - до 85 на сто.

Бизнесът ще може да кандидатства за инвестиционни кредити до 5 млн. лв. със срок на изплащане до 6 години. Има и още една опция - необезпечен кредит до 200 000 лв. в допълнение към средствата за инвестиции.

ББР подписа меморандум за сътрудничество с Асоциация "Прозрачност без граници"

„Ако вие сте малко и средно предприятие и искате да кандидатствате по европейска програма, но нямате парите, с които трябва да реализирате проекта, а след което да получите безвъзмездната помощ - това е смисълът на програмата. Да даде възможност на българския бизнес да участва по тези програми. Ние ще финансираме малкия и среден бизнес, а когато той е спечелил една европейска програма и получи безвъзмездната помощ, той ще възстанови парите на банката”, обясни председателят на Надзорния съвет на ББР доц. д-р Росен Карадимов, цитиран от Нова телевизия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
16764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини