Южна Корея и Австралия засилват отбранителното сътрудничество

  • 30 май 2023 10:56

  • 262
  • 0
Южна Корея и Австралия засилват отбранителното сътрудничество
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Южна Корея и Австралия се споразумяха да засилят сътрудничеството в областта на отбраната, съобщи южнокорейското военно министерство, цитирано от Ройтерс.

Корейският министър на отбраната Ли Йонг-суп се срещна с австралийския си колега Ричард Марлс в кулоарите на встъпителната среща на върха на Южна Корея и тихоокеанските острови в Сеул.

Ли изрази готовността на южнокорейската армия да се присъедини към Indo-Pacific Endeavour, ръководено от Австралия многонационално военно учение, както и към дейности на австралийските отбранителни сили за премахване на подводни мини в Тихия океан.

Южна Корея дава пакет от помощи на Украйна на стойност 130 млн. долара

Двете страни се договориха да проведат работни срещи като част от стъпките за преразглеждане на меморандума за разбирателство, подписан през 2011 г., насочен към засилване на сътрудничеството в отбранителната индустрия.

Марлс се срещна и с президента на Южна Корея Юн Сук-йол и одвамата бсъдиха съвместните усилия за разширяване на сътрудничеството с държавите от тихоокеанските острови, каза говорител на президента.

Припомняме, че миналата седмица Южна Корея и ЕС се спорзумяха да започнат стратегически диалог между своите висши дипломати за развитие на партньорство в областта на сигурността

Последвайте канала на

Калина Христова
262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини