"Тесла" планира да намали наполовина производствените си разходи

  • 02 март 2023 11:40

  • 331
  • 0
"Тесла" планира да намали наполовина производствените си разходи
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

"Тесла" (Tesla) ще намали наполовина разходите по сглобяването на електрическите автомобили, които произвежда, съобщиха водещи инженери от компанията по време на презентация за инвеститори, предаде Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на "Тесла" Илон Мъск намекна, че се подготвя "следващо поколение електрически автомобили".

Ръководителите на компанията подробно представиха инженерните постижения на нейния екип и практиките му за спестяване на разходи, но не показаха дългоочакваното превозно средство от ново поколение. По време на презентацията акциите на "Тесла" се понижиха с около 2 на сто на извънборсовите пазари. По-късно възстановиха частично стойността си.

Мъск се очакваше да изложи план за създаването на малък, електрически автомобил, чиято цена да е достъпна за повече потребители, което да подобри имиджа на бранда "Тесла" и да даде преднина на компанията пред конкурентите й. Предприемачът представи слайд, на който бяха показани два бъдещи модела, които обаче бяха замаскирани, отбелязва Ройтерс.

Акционери заведоха дело срещу "Тесла" и Мъск заради твърдения за безопасността на самоуправляващите се коли

"Тесла" изпреварва значително своите конкуренти при формирането на печалба от производството на електрически превозни средства. Главният инженер на компанията Ларс Морави обяви, че тя очаква да произвежда превозни средства от следващо поколение на половин цена спрямо тази на кросоувъра "Модел Уай" (Model Y) и на седана "Модел 3" (Model 3).

"Наближава времето, когато ще можете да получите вашето електрическо превозно средство срещу 25 000 - 30 000 долара", написа в социалната мрежа "Туитър" (Twitter) Рос Гербер, един от водещите инвеститори в "Тесла".

Последвайте канала на

Калина Христова
331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини