Биткойнът започна отново да набира скорост

  • 16 февруари 2023 11:57

  • 521
  • 1
Биткойнът започна отново да набира скорост
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Пазарите на криптовалута регистрираха покачване днес, пренебрегвайки намеренията на американското правителство да наложи по-строга регулация на сектора, съобщава Си Ен би Си, предаде БТА.

Биткойнът се поками с 11 на сто до 24 655 долара, най-високото му ниво от средата на август 2022 г., а етерът добави 8 на сто до 1684 долара, по данни на "Койндеск" (CoinDesk). Стойността на целия криптопазар пък се увеличи с над 86,8 милиарда долара за последните 24 часа.

"Налице са все по-ясни знаци, че пазарът е ударил дъното през ноември и вече започва трайно да расте", казва Виджай Аяр, вицепрезидент за корпоративно развитие към криптоборсата "Луно" (Luno). "Има импулс, който помага недобрите новини да се загърбват, което е типично за пазари, които вярват, че най-лошото е отминало".

Биткойнът поскъпна

Криптопазарите бяха "на нокти" по-рано тази година, след като американските власти разпоредиха по-строги регулации. В понеделник Службата за финансов надзор на щата Ню Йорк нареди на компанията "Паксос" (Paxos) да спре да издава новите стейбълкойни на борсата "Байненс" (Binance) - BUSD.

Десислава Станева
521 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.16 | 12:22

1
Набира ми дедовия....потопиха се милиони хора с тая измама

Добави коментар

Водещи новини