Отново вдигнаха заплатите във ВМЗ - Сопот

  • 04 януари 2023 19:35

  • 1403
  • 0
Отново вдигнаха заплатите във ВМЗ - Сопот
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Ръководството на "Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) - Сопот увеличава за заплатите на всички работници и служители в държавното дружество. Това съобщиха от пресцентъра на завода.

Повишението е резултат от увеличението на минималната работна заплата за страната, влязло в сила въз основа постановление на Министерския съвет.

Съгласно клаузите на колективния трудов договор, подписан между социалните партньори през 2022 г., считано от 1 януари тази година основната индивидуална работна заплата на работещите се увеличава със 77 лева.

От 1 декември миналата година, след проведени разговори със социалните партньори, възнагражденията на служителите бяха повишени с 6,5 на сто върху индивидуалната работна заплата и допълнително по още 100 лева. Това бе третото увеличение на заплатите през миналата година в най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс в страната.

Увеличиха заплатите на работниците във ВМЗ-Сопот

През декември всички работници и служители получиха бонус в размер на 200 лв., както и по една минимална работна заплата за дружеството в размер на 781 лева.

Цветелина Кирилова
1403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини