Криптовалутите с втори ден на спад след сътресение на една от най-големите борси

  • 09 ноември 2022 15:28

  • 763
  • 1
Криптовалутите с втори ден на спад след сътресение на една от най-големите борси
© Pixabay

За втори пореден ден цените на криптовалутите се понижават, на фона на притесненията на инвеститорите за стабилността на този вид активи и ситуацията около финансовото състояние на една от водещите специализирани платформи за търговия – Еф Ти Екс (FTX), въпреки обявените планове за сливане с най-големия криптопазар - "Байненс" (Binance), предаде Ройтерс.

Вчера бе постигнато споразумение "Байненс" да придобие Еф Ти Екс, след като клиентите на втората компания изтеглиха дигитални активи с равностойност от над 6 млрд. евро. В споразумението, което обаче не е обвързващо, е предвидено "Байненс" да подпомогне Еф Ти Екс в преодоляването на ликвидните проблеми. Липсата на повече детайли обаче допълнително обърка притежателите на критовалути.

Сътресенията във Еф Ти Екс са най-новият знак за проблеми в бързо развиващия се свят на криптовалутите. Цените на дигиталните активи се сринаха тази година на фона на по-широкия спад на финансовите пазари, дължащ се на желанието на инвеститорите да се откажат от по-рисковите активи.

След бърз растеж през 2020 г. и 2021 г. биткойнът е се срина с около 62 на сто през 2022 г., припомня БТА.

В ранния следобед българско време най-голямата по капитализация криптовалута - биткойнът загуби 5,3 на сто и достигна цена от 17 559 долара, след като вчера се понижи с 10 на сто в най-тежкия си ден от август насам.

Втората по обем на пазарна капитализация криптовалута Етер продължи загубите си от вчера и днес към 12:19 достигна 1143,01 долара. Вчера към 7:00 часа българско време криптоактивът се търгуваше за 1466 долара.

Обвързаният с борсата Еф Ти Екс токен FTT днес се понижи с 23 на сто, след вчерашния си спад от 72 процента и така пазарната му капитализация спадна на 600 млн. долара от около 3 млрд. долара в началото на седмицата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
763 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.09 | 21:00

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини