Пандемия, война и регулации – предизвикателства пред WEB3 и криптовалутите

  • 31 октомври 2022 10:36

  • 448
  • 1
Пандемия, война и регулации – предизвикателства пред WEB3 и криптовалутите
©

Съвет по икономически и публични политики предлага на Вашето внимание доклад на тема: „Пандемия, война и регулациипредизвикателствата пред WEB3 и криптовалутите“.

В изследването е представен макроикономически поглед върху финансовия сектор и анализ на пазарните цикли, влияещи върху развитието на индустрията. Разглежда се крипто пазарът в шест отделни подкатегории – умни договори, решения за мащабиране, стабилни монети, DeFi, NFT и GameFi. Според изследването българската крипто сфера продължава да се разраства през 2021 г., въпреки негативния пазарен цикъл.

СИПП: Реформа на енергийния пазар към дългосрочни договори - решението за българския бизнес

Особено внимание е обърнато на развиващия се NFT сектор в България, вътрешна информация за който разкрива Калоян Тошев, създател на най-успешния NFT проект с български корени. Незаменяеми токени, известни също като NFT, са дигитални активи, които ви позволяват да докажете собствеността си върху носител на стойност. В ексклузивно интервю Тошев споделя, че „ако криптовалутите са бъдещето на финансите, то тогава NFT-тата са бъдещето на всички дигитални активи. Като започнем от най-простото като дигитални картини и фотографии, до един ден всичко което има собственост като талон на колата, нотариален акт или касовата бележка в магазина“.

Автори на доклада са Михаил Кръстев, Божидар Балевски, Владимир Сиркаров, Кузман Илиев и Никола Филипов.

С пълния текст на доклада може да се запознаете тук: ДОКЛАД СИПП

Последвайте канала на

Novini.bg
448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.31 | 11:51

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини