Колко струва управлението на парите ни

  • 14 октомври 2022 17:23

  • 2219
  • 0
Колко струва управлението на парите ни
©

Актуалните проучвания показват, че за последните 5 години делът на онлайн банкирането у нас нараства значително. Банките отчитат между 50 и 70% ръст на разплащанията, извършени през дигитални канали. Все повече българи имат онлайн и мобилно банкиране и правят трансакции през мобилно устройство. 

Освен че е в пъти по-удобно, за никой не е тайна, че цените на дигиталните банкови услуги и пакети от услуги са много по-изгодни от тези на услугите, свързани с пари в брой. Затова и много потребители променят навиците си.

Един добър пример на пазара са „преводите по мобилен номер“ (без нужда от въвеждане на IBAN номер) в мобилното банкиране DSK Smart. Изпращането на средствата  става за секунди и само с няколко докосвания на екрана, а всички преводи, наредени през иновативната услуга, са освободени от такси.

За да направят преводите по мобилен номер още по-лесни и бързи, потребителите могат да си създадат и списък с доверени получатели. Трансферите към тях не изискват допълнително потвърждение. С последната версия на DSK Smart клиентите получават още едно улеснение. Преводите по мобилен номер до 100 лв. вече се потвърждават само с парола/ПИН/биометрия. Освен това, ако искат да изпробват този тип преводи  с някой свой приятел, клиентите на Банка ДСК вече могат да му пратят покана през Viber, Messenger, както и други приложения.

А най-хубавото е, че в момента банката предлага и пакети ДСК Флекс, които включват банкиране през мобилното приложение с по-ниски такси и неограничен брой безплатни преводи по мобилен номер. Всеки клиент има възможност да избира и определя продуктите и услугите в комбинация според личните си потребности, като в същото време може да спести до 50% от такси.

Пакетите Флекси са с промоционални условия до края на годината. С тях клиентите получават сметка с дебитна карта без такси за издаване и месечна поддръжка за първите 6 месеца. Освен това ще имат и включени безплатни тегления от банкомати на Банка ДСК, както и безплатни SMS известия всеки месец. Към своята избрана опция имат възможност да добавят и комунални плащания или вътрешнобанкови и междубанкови преводи също без такси. 

Не случайно всеки трети е клиент на Банка ДСК.

Последвайте канала на

(платено съобщение)

Novini.bg
2219 0

Водещи новини