Twitter съди Мъск, за да го принуди да финализира споразумението за покупка

  • 13 юли 2022 07:52

  • 587
  • 0
Twitter съди Мъск, за да го принуди да финализира споразумението за покупка
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Туитър заведе дело срещу мултимилиардера Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,, с цел да го принуди да финализира сделката за 44 милиарда долара, в съответствие с предварителното споразумение, постигнато в края на април, предадоха световните агенции.

Съдия от специализиран съд в щата Делауеър ще трябва да определи, дали мултимилиардерът може да се откаже от споразумението за придобиване на социалната мрежа, което предвижда обезщетение от 1 милиард долара в случай на отказ.

Илон Мъск обяви, че се отказва от купуването на "Туитър"; компанията ще го съди

Адвокатите на платформата определиха стратегията на Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, за отказ от споразумението като "модел на недобросъвестност". "Той се престори, че суспендира споразумението в очакване да се изпълнят имагинерни условия, не изпълни задължението си да намери финансиране, наруши задължението си за поверителност и злоупотреби с поверителна информация", уточняват те, цитирани от Франс прес.

Мъск и Туитър се подготвяха за дело от момента, в който мултимилиардерът обяви, че се отказва от сделката, припомня Асошиейтед прес.

Калина Христова
587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини