Ето как шофьорите ще получават отстъпката от 25 стотинки за гориво

  • 05 юли 2022 15:19

  • 11127
  • 2
Ето как шофьорите ще получават отстъпката от 25 стотинки за гориво
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ясно е кои шофьори ще ползват отстъпка от 25 стотинки. Отстъпка за литър ще се ползва от шофьорите, които карат на бензин, дизел, пропан-бутан и метан.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 150

Отбивът от пазарните цени ще важи само за горива от нисък клас, за да може да се възползват повече социално слаби граждани. Очаква се това да е факт от 9 юли.

Държавен вестник обнародва антикризисните мерки на кабинета "Петков"

Счита се, че по-платежоспособните собственици на по-модерни и скъпи коли традиционно предпочитат горива от по-висок клас. Това означава, горивата с добавки няма да бъдат обхвани от правителствената програма. Хората обаче трябва да се информират предварително дали могат да ползват отстъпката в бензиностанцията, където зареждат.

Големите вериги са поели ангажимент, че ще прилагат мярката. Трябва да се покаже талонът на превозното средство. Процесът ще отнеме повечко време пред касите, пише fakti.bg.

Търговските обекти ще получават парите, които губят по тази мярка, директно от НАП. Те ще се отчитат като разход, под формата на компенсация за домакинствата и ще се финансират за сметка на държавния бюджет. Направена е доработка на системата на бензиностанциите и как те отчитат към НАП, тъй като тези 25 стотинки трябва да бъдат възстановени от държавата към тях. Това ще се случва с отчетите, които те подават, уточняват от финансовото ведомство.

Мая Йорданова
11127 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.05 | 15:33

1
Тиквоча затова рева, щото нема да може да пълни жибката с А100.

2022.07.05 | 16:57

2
А-72 - зареждане - в русия!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини